Inside Job. The World Wide Ponzi Scheme.

Vroeger werd de bank bestolen door de crimineel. Nu waren de bankiers de criminelen die de spaarders en investeerders beroofden, en uiteindelijk ook de belastingbetaler. Kijk naar de meervoudig bekroonde documentaire Inside job, luister naar de verklaringen van de betrokkenen en je kunt slechts deze conclusie trekken: de bankiers (en een deel van de partners-in-crime bij de overheid en rating-agencies) wisten wat ze deden, ze dansten op de rand van de vulkaan, and we will all go down together. Alleen werden de schuldigen multimultimiljonair in the process. Daarnaast wordt duidelijk dat de rest van de betrokkenen of volkomen ongeschikt was voor hun functie danwel graag een graantje meepikte vanaf ´de zijlijn´. De fragmenten uit de interviews zijn tegelijkertijd onthutsend en veelzeggend.

Verplicht kijkvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in wat zich afspeelde tijdens, maar vooral de jaren voor de financiële crisis.

[Download de torrent] [website]

[Why Isn’t Wall Street in Jail?] [video]

[Biggest Fish Face Little Risk of Being Caught]

Advertenties

3 thoughts on “Inside Job. The World Wide Ponzi Scheme.

  1. Het verschil tussen een politicus en een bankier is dat het geld waar zij over gaan in het geval van de politicus (belastinggeld!) altijd eigendom en onder controle van een democratische staat blijft, en de politicus kan altijd ter verantwoording worden geroepen.
    Wie heeft er enig idee wat er met zijn geld, of schuld, gebeurt wat er bij een bank uitstaat.
    Een staat kan niet failliet gaan, maar een bank kan omvallen zoals we in de recente historie al meegemaakt hebben.

  2. Bovendien, bedenk ik mij, is heel veel geld een bijzonder sterk machtsmiddel.
    Oh ja, en wie brengt dat op?

  3. Dan wordt het eens tijd, dat die politici eens ter verantwoording worden geroepen! Zij zullen zichzelf niet ter verantwoording roepen, dan moet je lang wachten tot je op je rug ligt en dan hoeft het niet meer! Het volk moet eens wakker worden en zich niet laten hersenspoelen met die gladde praatjes van de politici!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s