De simpele wereld van Jan Jaap de Ruiter (arabist)

Was getekend: Jan Jaap de Ruiter, Arabist aan de Universiteit van Tilburg. Lees ik nu dat de Ruiter ook vindt dat het christendom en de islam gezuiverd moeten worden?

Advertenties

3 thoughts on “De simpele wereld van Jan Jaap de Ruiter (arabist)

  1. Nog eens nagelezen, maar het staat er echt. Jan Jaap de Ruiter is van mening dat de PVV een zelfde kant op gaat als christenen, moslims, marxisten & fascisten. Alleen, hoe zou het nu komen dat ik in deze boodschap geen waarschuwing vind zitten? Eerder een bevestiging van mijn veronderstelling dat moslims, marxisten en fascisten niet deugen. Ik kan christen in dit rijtje ook niet plaatsen, vermenigvuldig de effecten van alle voornoemde maatschappelijke stromingen met twee en kijk wat er dan uitkomt. We laten fascisten twee keer zo hard marcheren, en naast het zwarte hemd ook nog zwart ondergoed aan trekken. De dubbel-fascist is twee keer zo erg. Marxisten, delen dan twee keer jouw bezit onder elkaar, dus pakken ze 75% van je af. De moslims worden dan dubbel dom en irritant, de andere hersenhelft wordt dan ook nog eens voor 50% buiten werking gezet. Als christenen de helft van hun jas delen, en dan de overgebleven helft nog een keer, de schuldenaren niet een maar twéé keer vergeven, dan is er nog geen ramp gebeurd. Het rijtje klopt dus niet.

    Ik heb dan ook het vermoeden dat het met de rest van de inzichten van Jan Jaap de Ruiter wel eens wat zou kunnen schorten. Ik denk dat de PVV een tegenreactie is op maatschappelijk onwenselijke situaties. Als we de PVV twee keer zo groot en invloedrijk zouden maken dan ontstaat er geen marxisme, islam, fascisme of christendom maar een doeltreffender manier om op te treden tegen systemen die de menselijkheid en de waardigheid aantasten. Hoe dan ook het christendom past niet in het rijtje thuis. Als we zouden kijken naar de thuislanden van de maatschappelijke stromingen, het fascisme, Nazi-Duitsland en Italië onder Mussolini en dat vergelijken met de extreem christelijke Amish gemeenschap in de USA dan blijkt dat dit rijtje onzin in. Een andersdenkende is in de ene gemeenschap een prooi en gewillig slachtoffer, in de andere gemeenschap een gast.

    Ik realiseerde mij niet of nauwelijks dat Tilburg een Universiteit had. Ik weet ook niet of de Katholieke Universiteit Tilburg (N-Br.) veel aanzien heeft in de wereld. Kennelijk heeft men daar meer van het soort denkers als Jan Jaap de Ruiter. Als ze nooit zouden publiceren en nooit een lezing of college zouden geven dan zou dat nog geen ramp zijn.

  2. Onderstaande reactie achtergelaten op de website van Ad Valvas, onder het interview met Jan Jaap de Ruiter

    Deze meneer de Ruiter is `knettergek` en misbruikt zijn academische functie om in blinde haat tegen de PVV ten strijde te trekken. Natuurlijk speelt hij het slachtoffer dat wordt uitgemaakt voor rotte vis. Die zieligheid zie je altijd bij fanatieke PVV bestrijders. Maar over de honderden scheldkanonnades en bedreigingen aan het adres van Geert Wilders en aanhangers hoor je hem natuurlijk niet. Ook niet over het overweldigende aandeel van linkse bewegingen in gewelddadige acties en aanslagen in Nederland (bron: AIV). Wie nog gelooft in een afstandelijk en neutraal oordeel over een scriptie, met zo’n blinde waas van haat tegen de PVV voor ogen…die is erg naief en goedgelovig.

    Wie de PVV en extremistische islam `two of a kind noemt` en bedenkt dat eerstgenoemde niets anders dan geweld, onderdrukking en de verkrachting van rechten op zijn naam heeft staan, die is totaal bezeten en alle redelijkheid verloren. Wilders is zelfs door een rechter vrijgesproken in nota bene een politiek showproces! Maar deze universitair docent, gesteund door zijn CvB, weet ons te vertellen dat de PVV levensgevaarlijk is. Een vrijbrief voor een gek om een aanslag te plegen. Mijn zoon wil volgend jaar gaan studeren in Tilburg, maar vreest een heksenjacht op zijn ideeën en ook een nadelige beoordeling van zijn studie. Ik heb de rector magnificus van de KUB gevraagd te reageren, maar die zwijgt in alle talen. Ik zal doorgaan tot ik een antwoord heb op mijn vragen, desnoods bij de raad van toezicht of de minister. Ik maak mij ernstig zorgen over de neutraliteit van de universitaire wereld, temeer daar de rector van Radboud al heeft gezegd dat `er een universitaire elite tegen Wilders nodig is`. Een heksenjacht, met overheidsgeld gefinancierd. Ik zal niet rusten tot aan deze onbestaanbare situatie een einde komt. Dat verzeker ik u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s