Donner wenst geen openheid in de EU

Begrippen als ‘spreiding van macht’ en ‘openheid’ zijn bij de besluitvorming in de EU wellicht minder goed bruikbaar dan op nationaal niveau. De EU heeft vooral behoefte aan slachtvaardigheid en eenheid bij besluitvorming. Dat betoogde minister Piet Hein Donner gisteren bij de opening van de Zomerconferentie 2011 van het Montesquieu Instituut. Die conferentie staat in het teken van het tanende vertrouwen in de overheid. Probleem in de EU is volgens de minister vooral dat afspraken, bijvoorbeeld over de euro en de begroting, niet altijd werden nageleefd. Dat moet nu wel gebeuren om de huidige problemen de baas te worden. Een model met veel overleg en openheid, zoals ooit bedacht door Montesquieu, staat oplossingen mogelijk eerder in de weg, dan dat zo’n model daaraan bijdraagt. [bron]

7 gedachten over “Donner wenst geen openheid in de EU

  1. Die slachtvaardigheid. Die is toch niet ritueel, hoop ik. Laat die slachtvaardigheid resulteren in een pijnloze dood van de besluitvorming. Dan maar haram.

  2. Een Eurofiele beroepspoliticus die geen transparantie wil met betrekking tot de besluitvorming binnen de EUSSR. What else is new? Zoals Pat Condell in zijn nieuwe video zegt: tijd voor een vreedzame revolutie, waarin de burgers van Europa afrekenen met dit soort apparatsjiks.

  3. Jammer dat Donner niet openstaat voor wat ik wil. Terwijl dat toch iets heel persoonlijks is. Met nazi-nazaat Donner himself.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s