Münchner Imam: “mein Urteil ist gerechter als das des Staates”

Er lade die Par- teien zu sich in die Moschee, höre beide Seiten und lasse sie schließlich einen Friedensvertrag unterzeichnen. Wichtig sei nicht, wer recht habe und wer unrecht. Beweise täten nichts zur Sache. Wichtig sei, einen Kompromiss zu finden. In neun von zehn Fällen respektierten die Betrof- fenen seine Entscheidung. „Mein Urteil ist gerechter als das des Staates.“ Abu Adam lehrt einen reaktionären Islam, er lebt mit drei Frauen gleichzeitig, hält nicht viel von der Trennung von Staat und Religion und lehnt moderate Strömungen des Islam ab. Der Scheich bekennt unverhohlen: „Ich sage meinen Leuten: Geht nicht zur Polizei. Wir regeln Konflikte unter uns.“ Den Vorwurf, einer Schattenjustiz zu dienen, weist er von sich: „Ich nehme der Polizei Arbeit ab.“ [bron: Der Spiegel / Nr. 35 / Seite 57 – 59 / 29.08.2011]

[zie ook]

4 gedachten over “Münchner Imam: “mein Urteil ist gerechter als das des Staates”

 1. En toch voelt dit unheimisch. Recht is een zaak van rechters, opsporing een zaak van politie. Imams moeten prediken en de goed weg wijzen. Geen recht spreken. Voor Sharia is er geen noodzaak, nog een wil om die volgen hier in het westen.

 2. Je zou je bijna tot de islam bekeren, omdat het recht hier met voeten getreden wordt. Recht is schijnbaar enkel voor de lui die tot de kliek behoren en daar kan een ander niet aan doorkomen zo is het recht afgebakend. Nederland een bananen land met de advocaten en justitie!

 3. De sharia heeft ongekende mogelijkheden en een niet te evenaren macht. Een ‘rechter’ die in een sharia zitting voorzit die is werkelijk de aller beste rechter die men voor geld kan kopen.

  Omdat de sharia is gebaseerd op de islam heeft het niets met recht van doen, allen met wie de grootste bek heeft. Omdat de sharia ook gebaseerd is op het leven van de Heilige Profeet van Allah is er niet veel gevaar voor dieven, rovers moordenaars en verkrachters, zij allen gaan vrijuit. Dat wil zeggen zolang de slachtoffers niet behoren tot een hogere sociale klasse. Maar dan zou men hoe dan ook hebben gehangen. Voor de handige zakenman of lid van een vooraanstaande familie zijn er ongekende mogelijkheden om het ‘recht’ naar de hand te zetten.

  Het is een zeer goed plan om overal sharia ‘rechtbanken’ op te zetten, het is stelen in het groot, men hoeft niet over een gevoel voor rechtvaardigheid te beschikken of over kennis van zaken, noch van de islam, alles is verboden en wordt zwaar bestraf tenzij men flink schuift. Dat is de hele clou!

 4. In Engeland, Canada en nu dus ook in Duitsland. Je moet dit zo snel mogelijk bij wet verbieden. Nog altijd zijn er politici die het gevaar van een parallel rechtssysteem niet zien en denken te maken te hebben met een onschuldige vorm van mediatie.
  Stel je de druk op slachtoffers van een misdrijf eens voor om dit toch vooral binnen de eigen kring te laten oplossen. Een ieder die de rechtspositie van bijvoorbeeld vrouwen binnen de Sharia regel -en wetgeving kent, weet dat niets minder dan onze beschaving hier op het spel staat.
  We komen anders stap voor stap dichter bij exclusieve moslimenclaves waarbinnen de knoet van Allah regeert. De stap naar een eigen Gaza-strook is daarna niet ver meer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s