“The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark”

News to expect in the coming days and weeks:
– Greece defaults
– Germany protects German banks but other countries cannot do the same thus quickly provoking multiple sovereign defaults and or bank failures, all of which may easily lead to a payments crisis in the global banking system. Derivatives are particularly at risk in terms of operation and execution.
– The Euro falls in value especially against the US dollar
– The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark. They have already ordered the new currency and asked that the printers hurry up.
– The Euro falls even more on any news that Germany is withdrawing from the Euro. [bron]

Dr. Pippa Malmgren

Advertenties

3 thoughts on ““The Germans announce they are re-introducing the Deutschmark”

  1. Eindelijk eens interessant nieuws, gelukkig die duitsers hebben het door en die hollanders laten zich naaien door dat stelletje idiooten die hier in de regering zitten, die nog niet kunnen tellen laat staan denken en als een stelletje koekwouzen achter die bilderbergers aanlopen van brussel, omdat zij hopen later ook op het pluche te mogen zitten met een te groot salaris, wat zij stelen van de aangesloten naties tegen hun wil!

  2. Altijd als er zaken zijn die voor de gemiddelde burger niet overzichtelijk zijn wordt er met steeds weer terugkerende kolder verhalen gestrooid. De huidige economie is moeilijk te begrijpen. In de vorige eeuw was dat makkelijker. Toen had elk land zijn eigen munt en de prestaties van dat ene land werden gewaardeerd in de munt. Een land dat het goed deed kreeg een harde munt. Een land dat het slechter deed kreeg een paar nullen achter de getallen op de biljetten. Kijk naar het kwakkelende Italië dat feitelijk een inflatie heeft gehad dan men met duizenden lires naar de bakker moest. Het leek het Duitsland in het interbellum wel.

    De huidige economie is zo moeilijk te doorgronden, er zijn zo veel factoren dat de deskundigen geen voorspellingen kunnen doen. Zwakke economieën en sterke economieën zijn samen in één Euro gepropt en dat had niet moeten gebeuren, is toch gebeurd, maar niemand heeft de bui zien hangen en aan de bel getrokken.

    Een staat kan eenvoudig zaken financieren door biljetten bij te drukken, in het huidige Europa kan dat niet meer. Er moest dus een omschakeling plaatsvinden, en in Griekenland heeft men dat niet gekund. Men is blijven vasthouden aan het ‘bijdrukken’ van geld voor de staatsfinanciering. Men koos er voor om volgens Keynes te werken, de staat geeft geld uit zodat de economie blijft draaien, dat werkte in 1928 wel maar nu niet meer!

    Dat men er nu achterkomt dat men het in Griekenland nooit begrepen heeft is dom. Niet dom van de Grieken, maar dom van de rest die dit niet hebben doorzien. Er zijn meer zaken die niet goed doordacht zijn, ik denk dat met een paar kleine aanpassingen de Euro weer jaren mee kan. Wat direct moet gebeuren is het onmogelijk maken van geldhandel. Want met omwisselen van Euro’s naar Dollars en de Chinese munt de Juan gaat er elke minuut veel geld verloren omdat handige handelaren een manier hebben gevonden om te parasiteren op de waarde van een munt, namelijk door deze binnen een fractie van een seconde te wisselen voor aan andere valuta. Steeds blijft er een klein bedrag over voor de valuta-handelaar, en dat loopt in de vele miljoenen per handelaar per jaar. Netto kost dit dus miljarden! Dit is verspild geld. Winst voor de handelaar die er niets voor hoeft te doen. Dit kost meer dan Griekenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s