De natiestaat irrationeel?

De natiestaat irrationeel? Niet irrationeler dan je familie, je voetbalclub of de Europese Federatie. Verder zijn er nog veel meer overeenkomsten tussen de Sovjet-Unie en de EU, bijvoorbeeld de bureaucratie, de overbodige instituten, de geldverspilling, het willen regelen van dingen die niet geregeld hoeven te worden, de neiging om zaken die eenvoudig en goed lokaal geregeld kunnen worden te willen centraliseren, de wanverhouding tussen doel en middelen en de wereldvreemde ideologie.

JvanDeventer

M.b.t. het voorkomen van oorlog in Europa: we zijn allen lid van de Navo, een aanval op één land is een aanval op alle landen. Dus dáár hoeven wij onze soevereiniteit echt niet voor te overhandigen aan Brussel.

Paulus de B.

Dezelfde fanatieke, halstarrige en totaal verblinde eurofiele figuren die het EU-monster schiepen wringen zich nu in allerlei oneigenlijke en ondemocratische bochten om het door hen geschapen EU-monster in leven te houden, zij zullen binnen afzienbare tijd door hun eigen schepping verslonden worden en de nu nog door de elitaire dwazen monddood gemaakte democratische stem des volks, jawel, het populisme zal uiteindelijk oorverdovend zijn en jubelend zegevieren…

Professor Plano

Zomaar enkele reacties op het naïeve eurofiele artikel van Olaf Tempelman in de Volkskrant.

Advertenties

One thought on “De natiestaat irrationeel?

  1. Niet in EU, maar buiten de grenzen je boekje te buiten gaan en je binnen de grenzen de mensen monddood maken weg met die onzin onafhankelijkheid voor elke natie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s