Bizar: columnist Charlie Hebdo pleit voor censuur

Wat ik tegenkwam [op Facebook, TRS] waren doodgewone Franse moslims, de doorsnee Rachid en Rachida, met een verzameling aan vrienden en belangstelling voor muziek, sport of films. Meestal keurige jonge mensen die zelf waarschijnlijk nooit een brandbom zouden gooien maar vierkant achter de terroristen stonden.

Dat dit aspect, na de eerste schrok, door de Franse pers niet is uitgediept, verbaast me niet. In Frankrijk zit men niet op een botsing der culturen te wachten. Men herhaalt liever de woorden van Charb: de aanslagplegers snappen niets van hun eigen vredelievende geloof en gewone moslims staan hier niet achter.

Afgelopen zondag op de tv-zender ‘I-Tele’ werd Charlies columnist Patrick Pelloux toch even met de hatelijkheden op Facebook geconfronteerd. De man raakte duidelijk gedesoriënteerd, sloeg wartaal uit en bestempelde Facebook als een ‘spookorganisatie’ die in verbinding stond met het riool van internet.

Dat ook Charlie Hebdo op dit spookschip zat en dat Facebook door alle media werd geroemd voor zijn aandeel in de ‘Arabische lente’, deed er niet meer toe. Pelloux vroeg zich af of de ‘wetgever’ de orde soms niet kon herstellen.

En zo pleit het door brandbommen monddood gemaakte blad nu voor censuur van het internet. Alles is toch beter dan die weerbarstige en ongemakkelijke waarheid, niet waar? [bron]

Sylvain Ephimenco

Advertenties

2 thoughts on “Bizar: columnist Charlie Hebdo pleit voor censuur

  1. “De man raakte duidelijk gedesoriënteerd, sloeg wartaal uit en bestempelde Facebook als een ‘spookorganisatie’ die in verbinding stond met het riool van internet.

    Dat ook Charlie Hebdo op dit spookschip zat en dat Facebook door alle media werd geroemd voor zijn aandeel in de ‘Arabische lente’, deed er niet meer toe.”

    Frans is moeilijk. Charlie Hebdo is van facebook getrapt wegens aanzetten tot haat of iets dergelijks (= afbeelding mohammed). Voor zover ik weet klaagt Hebdo die censuur aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s