CSR Chick promoveert met paranimfen in nikab

[h/t BieperT]

Antoinette Vlieger is dus gepromoveerd op misbruik van dienstmeisjes in Saoedi-Arabië en de Emiraten. Vlieger heeft hiertoe zeven maanden door het MO gereisd en de meisjes zelf gesproken. Evenals de uitzendbureaus die de meisjes tewerkstellen. Dat gaat ongeveer zo:

“Als u haar van het vliegveld haalt is ze uw slaaf, de komende twee jaar. Pakt u haar paspoort af en sluit haar op in uw huis, anders vertelt zij alle familiegeheimen aan de buren”

Als je het schokkende interview beluistert, waarin het onmenselijke lot dat deze dienstmeisjes staat te wachten in de racistische islamitische maatschappij van betreffende landen in het Midden Oosten wordt beschreven, vraag je je af waarom ze haar paranimfen in nikab laat optreden. Nee, als ze maar de sharia zouden toepassen dan zouden die meisjes beter af zijn, zo beweert Vlieger in een interview bij de VPRO. Zou het echt? Slavernij is in de sharia nl. legaal.

Vreemd trouwens dat het woord “misbruik” bij het Parool niet is terug te vinden.

Update: Antoinette zit ook op twitter.

8 gedachten over “CSR Chick promoveert met paranimfen in nikab

 1. Je mond valt erbij open, je verstand staat er bij stil… Wat voor mensen (idioten) zaten er eigenlijk in die ‘promotie’-commissie?? Hoe kan een universiteit zoveel stupiditeit toestaan? Hoeveel moslimvrouwen moeten er nog worden besneden voor dat bij deze mensen het licht aangaat? Ik ben met Hajad Zeroual stomweg verbijsterd.

 2. Dit is een reactie op een verontwaardigde email van een kennis over dit onderwerp. Ik copieer mijn reactie zoals ik die stuurde aan haar.

  Praat zij het goed? Dan zou ze het woord misbruik niet hebben gebruikt
  Laat anders het interview in Paroaal maar zien.
  Waarschijnlijk komt ze met hetzelfde verhaal als ik, namelijk dat ondanks misstanden de import van goedkope Aziatische arbeid naar de Golf-regio per saldo een win-win situatie is, anders zou de import worden stopgezet, waarbij inderdaad feodale misstanden voorkomen; het is dan zaak om die aan te pakken, desnoods met harde internationale maatregelen.
  Blijkens de link naar het TROS interview komt ze met een heel andere conclusie:

  “Als u haar van het vliegveld haalt is ze uw slaaf, de komende twee jaar. Pakt u haar paspoort af en sluit haar op in uw huis, anders vertelt zij alle familiegeheimen aan de buren”. Dit kreeg de kersverse doctor Antoinette Vlieger te horen van een bemiddelingsbureau in Saoedie Arabië toen zij zich, in verband met haar promotieonderzoek, voordeed als een expat die een dienstbode zocht. Bovenstaande is exemplarisch voor de wijze waarop men in Arabische landen aankijkt tegen en omgaat met de ongeveer twee miljoen vrouwen uit Indonesië, India en de Fillipijnen die daar als dienstbode gaan werken. Het leven van deze vrouwen loopt regelmatig uit op een nachtmerrie en ze kennen geen enkele rechtspositie. Dat concludeert Antoinette Vlieger.

  Dat is iets anders dan het verdraaide verhaal dat jij ervan maakt..

  En overigens de Sharia is al de basis van de meeste wetgeving in het Midden-Oosten. En Indonesië en waar dan ook. Maar net als bij ons de het Romeins recht, de Code Penal en ons wetboek van strafrecht, wordt de wet overal ook naar eigen inzichten geinterpreteert.
  Dus iemand in de keten van redeneringen waarin zij zou hebben gezegd dat de Sharia voor de Golf beter is (die geldt dus al) en dat zij daarvoor wordt bekritiseerd, is verward..

  Overigens wie de ironie van de foto van een hoogblonde uitdagende jongedame met twee dames in niqab erbij niet ziet is blind. Zelf staat ze in een elegante Libanese designjurk die iedere vrouw van niveau daar draagt Veel couturiers en kopers zijn Christenen.
  Ze propageert juist vrijheid blijheid.

  Dus al met al ook weer flink wat Hollandse Islamofobe hysterie.

  En terwijl ze niet op de Sharia promoveert kun je promoveren op de Sharia niet vergelijken met promoveren op Joodse rassenwetten. Wie dat schrijft weet er of geen bal van of is ook bezig de hysterie te voeden. Nederland herbergt al sinds het beging van de negentiende eeuw een kennisinstituut op wereldniveau op het gebied van de Islamitische wetgeving. Omdat we Indonesië hadden. Een mengsel van oprechte wetenschappelijk nieuwsgierigheid en behoefte om via het recht de onderdanen al daar beter te kunnen onderwerpen. Nooit van Snouck Hourgronje gehoord, wereldexpert in zijn tijd. Die trouwde met, jawel, een Indonesisch dienstmeisje, en op grond daarvan ook naar Mekka mocht. Zijn foto’s van die tocht zijn wereldberoemd. Howel hij honderd jaar geleden leefde is zijn reputatie nog steeds wereldberoemd, net als die van de Universiteit van Leiden.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Christiaan_Snouck_Hurgronje
  Hij bestudeerde echt de Joodse rassenwetten niet. Wel kon zijn instituut in Nederland zo opbloeien niet alleen vanwege wetenschappelijke nieuwsgierigheid maar ook vanwege het kolonialisme. Hoe kun je Indonesië beter besturen lees beter uitbuiten. Het Max Havelaar dilemma.

 3. Er staat: “Vreemd trouwens dat het woord “misbruik” bij het Parool niet is terug te vinden.”
  Nu moet ik toch lachen…..dat is toch niet vreemd….als er in het journaal-nieuwsbericht melding wordt gemaakt van een brute overval op een oude dame, hoor je ook niet dat het mokros waren maar dan heet het opeens: jongeren van Nederlandse afkomst. Laf links heeft deze ellende allemaal veroorzaakt. het Parool is het ultieme voorbeeld van “laf links”

 4. Helaas liepen er wel meer idioten rond bij de UvA CSR, zoals Peyman Jafari en z’n Internationale Socialisten en Palestijnse agenda…….. zucht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s