De islamisering van Turkije

Dat is wat aan de oppervlakte te zien is. Wat de dieper liggende beweegreden zijn van de Nurcu’s, zoals de aanhangers zich noemen (volgelingen van Het Licht) blijft tegen buitenstaanders onuitgesproken. Maar er is tenminste één duidelijke aanwijzing van wat Gülen voor ogen staat en die is te zien op een tape – ooit op de seculiere Turkse tv uitgezonden. Gülen spreekt zijn volgelingen toe: ‘Jullie moeten in de aderen van het systeem kruipen zonder dat iemand notitie neemt van jullie bestaan, totdat je het centrum van de macht hebt bereikt… Wacht tot jullie voltallig zijn… Wacht tot de tijd rijp is en jullie alle macht in de staat hebben, totdat jullie alle macht van de constitutionele instellingen in Turkije in handen hebben…’ Kortom: neem de tijd en werk van binnenuit aan een islamitische samenleving en staat.

Vrome moslims
Op deze manier zijn het politiekorps en de politie-inlichtingendienst Emniyet in de loop der jaren geïnfiltreerd door Fethullahisten, net als de ambtenarij en de rechterlijke macht. Het scheelt niet veel meer of de hele infrastructuur van de Turkse staat, met uitzondering van de strijdkrachten, wordt beheerst door vrome moslims, aanhangers van Gülen en de AKP, mensen die bezig zijn steen voor steen het bouwwerk van de secularisten af te breken en een nieuwe staat van islamitische signatuur (of: van islamitische inspiratie) op te bouwen. [bron]

Betsy Udink, journaliste en schrijfster.

Advertenties

One thought on “De islamisering van Turkije

  1. Dit doen zij hier ook als ik het goed gevolgd heb! Trouwens Bush zei het ook dat Turkije bij de EU moest komen en zijn volgelingen in den Haag staan klaar om dat te bewerkstelligen. Een blind paard kan dat zelfs wel lezen en zien omdat de invoer gestadig doorgaat! Hier is vol nog niet vol genoeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s