VVMU in gevaar in Belgie?

Fouad Belkacem van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium is in Antwerpen tot twee jaar cel en 550 euro boete veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims.[…] De voorbije jaren verschenen er geregeld filmpjes op het internet waarin de woordvoerder van Sharia4Belgium op een niet aflatende manier oproept tot haat en geweld tegen niet-moslims en pleit voor de afschaffing van de democratie. […]

Hij noemde een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel noemde hij haar ziekte een straf van Allah. Filip Dewinter, Bart De Wever en alle andere ‘vijanden van Allah’ mochten zich aan hetzelfde verwachten.

Volgens het Openbaar Ministerie overschreed hij met dergelijke uitspraken de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. [bron]

Een zorgwekkende ontwikkeling. Oproepen tot geweld dient strafbaar te zijn, maar heeft Fouad Belkacem dat gedaan? Zo niet, dan is deze veroordeling uiterst zorgwekkend, aangezien de strop om de nek van de Vrijheid van Meningsuiting weer een beetje harder is aangetrokken, deze keer in Belgenland. Vandaag hij, morgen wij…

Kent u voorbeelden van concrete oproepen tot geweld van Belkacem?

Update: citaat uit de uitspraak:

“Beide beklaagden streven een heldenstatus na en maken hierbij gebruik van de islam. Ze schuwen welbewust haatdragende en gewelddadige taal niet en bekommeren zich niet om de schade die ze toebrengen aan de personen die ze viseren, aan de hele gemeenschap maar ook aan de gelovige moslims die op een vreedzame manier hun geloof willen beleven in respect met andersdenkenden. Door hun daden brengen de beklaagden bovendien het recht op vrije meningsuiting in gevaar, want ze misbruiken het om anderen te schaden en haat te zaaien tegenover anderen die ook recht hebben op een vrije mening”

Update: Belkacem werd niet niet onmiddellijk aangehouden en mocht als een “vrij man” het Vlinderpaleis verlaten. Celstraffen tot 3 jaar hoeft men vaak niet uit te zitten in Belgie bij gebrek aan cellen.

Update: uitgebreide bespreking van de zaak (hattip @CarelBrendel)

4 gedachten over “VVMU in gevaar in Belgie?

  1. De grootse vijand van Allah is namelijk de “democratie”….en dat moeten we zo houden
    Laat iedereen roepen wat hij/zij wilt en hou de vrijheid van spreken in ere. Alleen is het jammer dat wanneer nu iemand bijvoorbeeld roept: dat de islam een achterlijke middeleeuwse vrouw en homo-onvriendelijke haatreligie (ideologie) is,…. dat dan meteen – alle laffe linkse poltici- beginnen te kraaien dat zoiets niet kan. Terwijl het wél moet kunnen,..tenminste als je het hebt over “vrijheid van meningsuiting”. Fouad Belkacem mag roepen wat hij wil, het zijn de mensen die er zich iets van aantrekken, die daar problemen mee hebben. “Geef de dorpsidioot aandacht,…. en je wordt zelf ook niet meer serieus genomen.”

  2. Iedereen heeft “vrijheid van meningsuiting” en zij mogen zelfs op hun handen gaan staan, mooi toch!

  3. Een mening moet men vrij kunnen uiten. Als die mening bestaat uit een niet aflatende stroom doodswensen en verheerlijking van kinderverkrachtingen dan blijft het een mening, maar de man moet dan wel verpleegd worden. Stuur elke imam naar een heropvoedingskamp!

    Iedereen heeft een absoluut recht op vrijheid van meningsuiting, ook als men de meest liederlijk waandenkbeelden wil propageren, maar men moet er ook wel rekening mee houden dat er ook zoiets is als het gezond verstand dat hier tegen in gaat, tevens is er zoiets als een waarheid, en zodra die mening in conflict is met de waarheid en het gezonde verstand dan wordt het een beetje onhoudbaar om nog langer door te gaan met schelden, tieren en dreigen. De islamitische sprookjes en alle rottroep die men over de mensheid tracht uit te kotsen krijgt het hoe dan ook moeilijk. De vrijheid die de islamitische haat-predikers gebruiken om hun verachtelijke hersenkronkels aan de man te brengen kan ook worden gebruikt om de misleidde geesten die door die imams zijn opgelicht weer wakker te maken uit hun nachtmerrie. Vrijheid van meningsuiting heeft namelijk de eigenschap dat het ten faveure is van de vrijheid & de waarheid. Leugens vallen hoe dan ook een keer door de mand. Maakt niet uit hoe men de vrijheid van meningsuiting misbruikt om te liegen. Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Laat dat stelletje achterlijke haar-imams maar raaskallen en schuimbekken. Het heeft toch geen zin. Allah is een verzinsel en hoe met ook huft en puft, het blijft een fantasiefiguur.

  4. Bekijk het youtube filmpje en je ziet genoeg. Twee intolerante haatmoslims die meteen “sharia” roepen bij het zien van een mooie Hollandse meid. Dankzij de laffe linkse poltiek (Sp-groen Links -D66 en de partij voor de Arabieren) is ons land tot in alle uithoeken vervuild met veel van dit soort uitkerings-slurpend haatzaaiend moslimtuig.Uitzonderiingen daargelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s