Herculesplan

Decennialang heeft Griekenland overgeconsumeerd en ondergeproduceerd. In plaats van de particuliere sector te liberaliseren en het vrij ondernemerschap te stimuleren, praatten zij hun bondgenoten, voornamelijk de vakbonden, naar de mond en schepten ze liever kunstmatige banen in overbodige semi-overheidsinstellingen. Het land bezwijkt vandaag onder het gewicht van de publieke sector, gefinancierd door een inefficiënt belastingsysteem.

Griekenland moet tabula rasa maken met deze uitwassen. In het plan wat nu op tafel ligt en waarover deze week overeenstemming werd bereikt, gebeurt dit niet of nauwelijks. Ik pleit al maanden voor een grondig hervormingsprogramma, een heus Herculesplan. Dat zal meer vruchten afwerpen dan de lawine van belastingverhogingen en loonmatiging waartoe nu is besloten en die slechts leidt tot meer volkswoede, en niet tot resultaten. [bron]

Guy Verhofstadt

Dat ik ooit nog eens Guy Verhofstadt instemmend zou citeren had ik niet gedacht. Maar bij Verhofstadt moet je altijd uitkijken. Wat hij wil natuurlijk dat u en ik moeten betalen voor die revitalisatie van de Griekse economie. Dat het systeem van Eurobonds uiteindelijk het probleem alleen maar groter maakt wil Verhofstadt maar niet zien. Vreemd dat een liberaal als Verhofstadt de steeds zichtbaardere hand van de markt, in de vorm van de rente, niet ziet als prima functionerende oplossing.

Een gedachte over “Herculesplan

  1. Nederland doet niets onder voor Griekenland, gaat precies het zelfde gat in als Griekenland, daar zorgen die leugenaars draaiers en graaiers wel voor met hun goede adviezen, zoals Rutte De Draaier enz . De adviseurs van Griekenland waren van het zelfde gehalte als van Nederland. Je vraagt jezelf af geloven zij werkelijk in sprookjes en hoe komen zij op die plaatsen terecht om een volk zijn onafhankelijkheid en welzijn weg te geven. Dit moet een misdadige samenwerking zijn en niets anders. http://www.Klokkenluideronline.nl geeft je wel uitzicht op deze materie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s