Wereldbeeld

Daarmee zijn we bij de tweede kracht die Cohen als partijleider heeft ondermijnd: zijn eigen partij. In de run op het leiderschap zag je wat er daar mis is: iedereen is zo opzichtig voor zichzelf bezig. Er is geen partijlijn. Je kunt je afvragen of er nog wel een partij is. Ik weet het, in iedere partij zijn flinke verschillen van inzicht – maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Frans Timmermans er een totaal ander wereldbeeld op na houdt dan Hans Spekman – en dat Martijn van Dam er helemaal geen wereldbeeld op na houdt. En Jeroen Dijsselbloem iedere paar jaar een ander wereldbeeld. [bron]

Bas Heijne

Overigens moet Bas Heijne niet vergeten dat Wouter Bos ook niet echt een wereldbeeld had, geen ideologie.U herinnert zich misschien nog de beelden van de verkiezingscampagne waarin Bos toestemming had gegeven om hem met de camera te volgen? De beelden van de vergadering waarin iemand aan Bos vroeg wat zijn ideolgie was? Bos wilde het leven van de mensen ietsjes beter maken. In zijn boekje sprak hij over welbegrepen eigenbelang in plaats van over solidariteit.

Bos was intern binnen de PvdA ook niet erg geliefd. Maar ja, aan Bos hadden ze hun baantje te danken, en bij Cohen moesten ze vooral bang zijn dat baantje te verliezen.

Advertenties

One thought on “Wereldbeeld

  1. Alle partijen zijn van het zelfde gehalte waardeloos tot op het bot. Spelen allemaal dezelfde viool, namelijk trouw aan de koningin en het volk kan een rot schop voor de zoveelste keer onder zijn kont krijgen! Stemmen kan je net zo goed op Joop den Uil, die al jaren onder de grond ligt! Liegen draaien en graaien is het enigste waar deze heren en vrouwen goed in zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s