Schulz, en de schande vd partijdige voorzitter

Nog niet zo lang geleden werd Martin Schulz gekozen als de nieuwe voorzitter van het EU parlement. De voorzitter dient op onpartijdige wijze de vergadering voor te zitten, zo zegt artikel 20.3 van de Rules of procedure:

3.    The President may speak in a debate only to sum up or to call speakers to order. Should he wish to take part in a debate, he shall vacate the chair and shall not reoccupy it until the debate is over.

Reeds op 1 februari overtrad Schulz deze regel door Nigel Farage te betichten van nationalisme:

“Nationalism is propagated in this house by those who wear flags upon their desks and nationalism upon their sleeve. I believe you are one of them. Next speaker is Mr Brok.”

Farage kreeg niet het woord en niet de kans om hierop te reageren verliet uiteindelijk de zaal nadat Schulz op arrogante en agressieve toon dreigde om Farage uit de zaal te later verwijderen.

Later werd Schulz door een andere parlementarier, Nirj Deva, op zijn schandelijke  gedrag aangesproken:

7 gedachten over “Schulz, en de schande vd partijdige voorzitter

 1. Die voorzitter is zelf een zionistenleider, zoals hij zichzelf gedraagd. Wat uit zijn ogen straalt is duivels en bepaald niet democratisch maar demoncratisch! Geef mij maar Nigel Farage, die spreekt open en duidelijke taal die gerechtvaardigd is. Kijk naar de puinhopen, die de voorzitter van de EU na streeft, om zo de NWO te dienen en de burgers afhankelijk te maken. Nederland van van dit gedrocht af en zo gauw mogelijk om verdere rampen te voorkomen, want op deze manier komen in het zwarte gat terecht! Het referendum had plaats moeten vinden en geen manipulatie van de politieke flut leiders. In een antwoord een schandelijk toneelspel!

 2. De voorzitter heeft groot gelijk. Personen als Nigel Farage zijn niet in het Europees parlement om Europa verder uit te werken, ze zitten daar om te zieken. In principe zijn ze tegen alles wat met de Europese eenwording te maken heeft, en daar komt nog bij de de Engelsen in zijn geheel tegen Europa zijn, niet alleen de economie maar ook de andere landen, hun cultuur en hun inwoners.

  Men kan zich afvragen wat iemand als Nigel Farage bezielt heeft zich verkiesbaar te stellen en om uiteindelijk ook naar de Europese parlement te gaan om daar zitting te namen. In het begin van de vorige eeuw was er iemand als “Hadjememaar” die namen de schoelje en rapaille partij in de Amsterdamse gemeenteraad was verkozen, niet om politiek te bedrijven, maar om het instituut belachelijk te maken. Hij was door een stel practical jokers op de kieslijst gezet, en wonderwel kreeg hij zoveel stemmen dat hij zitting kon nemen, ik vermoed dat Nigel Farafe een zelfde soort clown is. Het is beter om hem het spreekrecht in zijn geheel te ontnemen, er komt toch niets zinnigs uit en het kost alleen maar tijd.

 3. “Het is beter om hem het spreekrecht in zijn geheel te ontnemen, er komt toch niets zinnigs uit en het kost alleen maar tijd.”

  ik zou zeggen, ook maar meteen een nekschotje voor farage, voegt toch niks toe…

  zoiets?

 4. Farage probeert te voorkomen dat de EU veranderd van een samenwerkingsverband en vrijhandelszone in een fascistische heilstaat te vergelijken met Nazi Duitsland.

 5. @vanhetgoor
  Als alleen nog maar jaknikkers gewensd zijn hoeven we ook de schijn van een parlementaire democratie niet meer op te houden. Deze van bovenaf opgelegde europeïsering gaat nog heel veel ellende veroorzaken. En juist omdat de oppositie de kop wordt ingedrukt zal de ontlading der frustraties zich uiteindelijk deste heftiger aandienen.

  Dit alles zal tenslotte uidraaien op de herinvoering van de negentiende eeuwse galg, waar zij die in de blindheid der macht de menselijke maat uit het oog verloren, uiteindelijk hun einde zullen vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s