Pensioenstelsel technisch en maatschappelijk failliet

Een pensioen van 70 procent van uw gemiddelde salaris? Tenzij u bijna 65 bent, hoeft u er niet meer op te rekenen. Met 50 procent mag u al blij zijn, 35 procent is realistischer. Hoe jonger u bent, hoe groter het probleem. En hoe meer de betrokken doen om u in het ongewisse te laten. Niet voor niets schreef Fieke van der Lecq, hoogleraar pensioenmarkten, al in 2006 dat “grotere transparantie grote gevolgen kan hebben voor de houdbaarheid van het stelsel.” Want de solidariteit in het pensioensysteem, zegt zij, “bestaat bij de gratie van onwetendheid.”

Maar waarom onwetend blijven? De tien grootste pensioenleugens op een rij. [bron]

3 gedachten over “Pensioenstelsel technisch en maatschappelijk failliet

  1. Of het nu gaat om pensioengelden of andere uitkeringen. De Nederlandse schatkist wordt nog steeds leeggeroofd door laf links. En wedden dat ze straks op hun achterste potenstaan als Wilders wil bezuinigen op immigratie?? Dan mag dat opeens niet. Hou op!! Doodziek worden de mensen van de terreur van laf links.

  2. Met dit zooitje hersenlozen kan je immers niets beter verwachten de volgende keer mag je weer op het zelfde zooitje stemmen alleen hebben ze dan een andere naam om je het idee te geven dat je op iets beter kan stemmen. Mijn stem zal ik aan die opveters niet meer geven , want dan hebben ze mijn goedkeuring om mij voor de gek te kunnen houden. Het roer zal drastisch om moeten, anders komen we aan de wal te zitten met zijn allen. Wij zijn al een heel eind op weg, behalve de landverraders, die krijgen pracht banen bij de EUSSR en paledijnen krijgen een goede functie als kapo!

  3. Iedereen is al aanzienlijk gekort aangezien er zonder veel moeilijkheden is ingevoerd dat men nog maar 70% van het gemiddelde salaris krijgt ipv. het eindsalaris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s