Het moraalterrorisme van Oxfam Novib

De subsidiesponzen van de goededoelenmaffia genaamd Oxfam Novib zijn in paniek. Kabinet Rutte 1 dreigt wederom een greep te doen in de zak met geld voor de hangbuikafrikaantjes. En dat mag natuurlijk niet. Want dan blijft er ook minder over om af te romen voor de 5-sterren hotels en duurbetaalde directeurschappen op het hoofdkantoor. En als je daaraan komt is het dus oorlog. En in een oorlog is alles geoorloofd zoals u weet. Of, zoals Hans Teeuwen zei: “In een oorlog, en dat is ’t soms, moet je jezelf verlagen”. En laat dat maar aan Oxfam Novib over. Die trekken dan alles uit de kast. Dit beleid van Rutte 1 gaat dus honderdduizenden slachtoffers maken. En dan hebben we het dus over mensen die total loss gaan. Helemaal. Allemaal. Nederland wordt een soort Griekenland van de ontwikkelingshulp. Een Europese hekkensluiter kwa hulpgelden, aldus de prins carnaval onder de hulporganisaties die bang is dat zijn strooigoed wordt afgepakt. En dit is niet de eerste keer dat Oxfam Novib de plank volledig misslaat: herinnert u zich de Robin Hood-tax nog? Die bracht Peter Verhaar ertoe zijn bijdrage op te zeggen: “stuitend en misleidend, wat een miserabele club zeg.”

Allemaal bullshit en flauwekul natuurlijk. Nederland geeft ook na een vermindering van de ontwikkelingshulp met een extra 1 miljard nog steeds meer dan de meeste andere rijke westerse landen. Die chantage van Oxfam Novib is dus niet alleen misleidend en misplaatst, maar simpelweg ook smakeloos en onjuist. Ze mogen nog blij zijn dat het kabinet niet luistert naar mensen als Dambisa Moyo.

Trouwens, hoeveel doden zijn er eigenlijk gevallen doordat Oxfam Novib zakken vol met geld uitgaf aan comitee  ‘Stop de Oorlog’, het anti-Verdonk gezelschap ‘Genoeg is genoeg’, de linkse gelijkhebbers van ‘Allemaal Anders, Allemaal Gelijk’ en Nederland Bekent Kleur van beroepsboeroeper en Wildersaanklager René Danen?

Advertenties

One thought on “Het moraalterrorisme van Oxfam Novib

  1. Dat duurt al sedert de WO2, dat het geld gelegaliseert gestolen wordt van de mensen die er eigenlijk recht op hebben. Dat is op deze manier niet uit te roeien, duurt inmiddels pas 65 jaar. De heren zijn ziende blind en doof , omdat zij alleen hun eigen zak liefhebben. Ga zo lekker door, totdat je in de stront zakt en verzuipt stelletje egoisten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s