Oppositie brengt rechtstaat in gevaar

Voor alle duidelijkheid: het kabinet is legitiem en kwam via het democratische proces tot stand. Je kunt het haten, en dromen van zijn val, maar het houdt zich aan de normen en wetten van de rechtsstaat.

De weg die oppositionele krachten als de PvdA, GroenLinks en de Vara inslaan, is een gevaarlijke. Een verderfelijke poging tot destabilisatie. Nog geen coup, maar wel een slinkse poging tot bestuurlijke ontwrichting. Daartegen moet de Nederlandse rechtsstaat krachtig optreden. [bron]

Sylvain Ephimenco slaat de spijker op de kop.

Het is dan ook wachten op het moment dat het democratisch gekozen bestuur van dit land ingrijpt en betreffende burgemeester en wethouder door politie laat aanhouden en voor de rechter brengt.

Advertenties

2 thoughts on “Oppositie brengt rechtstaat in gevaar

  1. Het kabinet legitiem moet ik hartelijk om lachen. Het hele circus is een aanfluiting veel beloven en weinig geven doen de gekken in vreugde leven! Of de oppositie een gevaarlijke weg inslaan is om te gieren en te brullen, die spelen allemaal het toneelspelletje mee om hun zakken te vullen en verder laten zij zich niets gelegen aan de belangen van het het Nederlandse volk. Deze dwazen laten het schip zinken met de passagiers erbij!

  2. Dit kabinet en ook deze auteur weten blijkbaar niet dat nederland een gedecentraliseerde eenheidsstaat is. Verdeling van macht is niet op basis van hiërarchie maar op basis van bevoegd gezag. De nationale overheid kan niet zomaar zijn wil opleggen aan lagere overheden. Pas als n lagere overheid in de bevoegdheid van het Rijk treedt, dan kan het Rijk ingrijpen. Veel zaken zijn gebaseerd op medebewind. wat betekent dat het Rijk een deel van het gezag heeft overgedragen aan het decentrale gezag. Zoals bijvoorbeeld onderwijs, sociale zekerheid en infrastructuur.

    Daarnaast is er nog zoiets als de rechterlijke macht. Geen enkele overheid mag de uitspraken van een rechter negeren. meerdere rechters hebben inmiddels geoordeeld dat stage onderdeel van de opleiding is en niet gezien kan worden als werk omdat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst tussen werkgever en stagiaire. Asscher heeft dus gelijk als hij zijn bevoegd gezag gebruikt, om leerlingen hun stage te laten afmaken en daarmee hun diploma halen. Kamp gaat dus buiten zijn boekje.

    Dat rechts nederland daar steen en been over klaagt, betekent niets minder dat rechts nederland de rechtstaat niet begrijpt en daar ook nog eens lak aan heeft. Zoals ook Bleker denkt dat hij internationaal recht aan zijn laars kan lappen. Die houding van dit kabinet is in en intriest en betekent een ernstige afbreuk van onze rechtstaat.

    Het wordt eens tijd dat men op rechts eens gaat nadenken waar men mee bezig is. Vele, zeer vele hebben zich ingezet en hun leven geofferd voor onze huidige rechtstaat. Het is absurd dat die rechtstaat met het grootste gemak door rechts nederland door de wc wordt gespoeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s