Dicteren

Van Gent: ‘De PvdA leek in verwarring. Ze wilden eerder dicteren dan meedenken.’ De PvdA wil wachten totdat De Jager bij Samsom is langsgeweest. Het blok van drie niet. [bron]

Overigens, ben ik de enige die twijfelt aan het officiële verhaal? Zou het kabinet echt niet hebben zien aankomen dat Wilders ermee zou willen/kunnen stoppen? De signalen waren er al een hele tijd. Ook de belediging van Rutte aan het adres van de Henk&Ingrid spreekt boekdelen. Zat men slechts te wachten totdat iemand de stekker eruit wilde trekken, maar wilde niemand dat zelf doen? De datum van 30 april kwam steeds dichterbij en Rutte en De Jager zullen beiden koste wat koste hebben willen vermijden dat er geen voorstel naar Brussel gestuurd zou kunnen worden. Dus ligt het in de lijn der verwachtingen dat er al voorbesprekingen zijn geweest met de Kunduz coalitiepartners. En indien dat waar is, betekent dat ook dat de PvdA inderdaad bij voorbaat buiten spel heeft gestaan.

2 gedachten over “Dicteren

  1. Een ragfijn spel! Heel misschien, over tientallen jaren zullen we pas kunnen lezen wat er werkelijk heeft afgespeeld. Er is hier een bijzonder stukje toneelspel opgevoerd. En iedereen is er ingetrapt. Er was een paar weken geleden nog zeven weken voor nodig om te komen tot een oplossing, en die zat er niet in. Nu plotseling, nadat Wilders zogenaamd is opgestapt accepteert men alle plannen zoals die door Mark Rutte, samen met die grijze muis van het CDA èn Geert Wilders zijn bedacht. Nu plots accepteert men alles en binnen twee dagen is er een akkoord.

    De kans is zeer groot dat de PvdA ook dit keer niets door heeft gehad. Men is niet zo heel erg snugger. Er valt niets van te verwachten. Het is dan ook geen wonder dat de PvdA niet gevraagd is om de plannen van Rutte als een soort nationale regering goed te keuren. De PvdA ging toch in de peiling omlaag? Cijfermatig zijn ze dus ook niet nodig.

    Wat nodig is om de boel te overzien is een stap terug doen waardoor het mogelijk wordt om meer overzicht te krijgen, niet meer de details kijken maar globaal. Bij de PvdA laat men zich voortdurend in de luren leggen. De huidige bezuinigingen zijn noodzakelijk omdat Wouter Bos zo-nodig de grote meneer moest spelen en de banken moest redden. Zwemlessen voor zeehondjes en subsidie-geld naar de bank brengen, dat zijn twee volstrekt nutteloze zaken. Het kabinet wat nu demissionair is had amper voldoende steun, nu Geert Wilders is opgestapt heeft het het kabinet alle steun om door te gaan. Ik vermoed geen landverschuiving in de volgende verkiezingen, SP en VVD op winst, PvdA en CDA op zwaar verlies. De kans dat Wilders er goed uitkomt is aanwezig, knopen doorhakken om de AOW te redden zou best wel eens een goede zet kunnen zijn. Over een half jaar weten we meer.

  2. Lachertje die opvoering het lijkt wel de Amsterdamse toneelschool, die gabbers denken werkelijk met mongolen te maken hebben. Die NSBers hebben alleen oog voor hun eigen portemonnee en hebben slechts trouw gezworen aan Bea en niet aan het Nederlandse volk. Eerst ikke en Bea en de rest kan stikken of bikken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s