“We will [only] be forced to act if they make the first move”

It is a high stakes game but, he argues, Europe is holding the gun because ultimately, under European law, Greece can’t be ejected from the 17-nation bloc.”Europeans have to understand that we don’t have any intention of pushing ahead with a unilateral move. We will [only] be forced to act if they act unilaterally and make the first move,” he says. “If they don’t pay us, if they stop the financing [of loans] then we will not be able to pay creditors. What I am saying is very simple.” [bron]

Mr. Tsipras said in the interview that, if push comes to shove, Greece can manage on its own. By not paying its debts, the country would have enough cash to pay its workers and retirees, he said. He also proposes cuts in defense spending, cracking down on waste and corruption, and tackling tax evasion by the rich. [bron]

Aldus Alexis Tsipras, de leider van de extreemlinkse socialistische/communistische partij Syriza. Hij doet precies wat ik heb voorspeld. Hij legt de bal neer bij de EU. De vaag is nu: zijn de eurofielen in de Europese Commissie bereid om hun eigen ongelijk toe te geven, en Griekenland (de facto) eruit te zetten? Of buigen ze voor Tsipras, en heropenen ze de onderhandelingen met tot gevolg dat de Grieken nog meer (dan de 134.000 euro per gezin) geld toegestopt krijgen? Een duivels dilemma: beide opties zijn een volgende stap in de afbraak van de EU.

Hij praat over de oorlog van de arbeiders tegen het kapitalisme. Alsof je Lenin en Marx hoort. Hugo Chávez is een van de helden van deze Tsipras. Dat zegt genoeg denk ik. Als de Grieken hem in het zadel helpen is het klaar.

Advertenties

4 thoughts on ““We will [only] be forced to act if they make the first move”

  1. KIes voor je onafhankelijkheid en laat die onderdrukkers je middelvinger zien. Beter een armer burger dan een loonslaaf van die randdebielen daar in brussel !

  2. Een potje blufpoker dat Griekenland gaat winnen. De EU kan Griekenland om de een of andere reden niet laten vallen.
    Als het EMS eenmaal geratificeerd is, is Nederland hier wel mee genaaid. De EU zal veel geld nodig hebben om Griekenland op poten te houden.
    Misschien dat de EU Nederland daarom zo aan die 3% houdt.

  3. Tuurlijk gaat de EU diep door het stof. Hij heeft ze (ons) bij de ballen en hij knijpt heel hard. Slim en slim. Kan hem geen ongelijk geven.

  4. Het is onbegrijpelijk hoe we ons zonder verzet laten kneden tot het slaafs volgen van een elitair systeem dat grofweg vergelijkbaar is met de voormalige USSR. Als we nog maar zo’n 30% kunnen beslissen in eigen land, op politiek en justitieel vlak in wat voor democratie leven we dan nog?. De economische groei is al wegbezuinigd naar krimp. Ik hoop idd dat de Grieken hem in het zadel helpen en ze in de toekomst minder afhankelijk zullen worden. Griekenland is slechts de voorbode van wat ons nog te wachten staat het experiment Euro gaat totaal mislukken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s