Paul Krugman… blablabla

Start onderstaand filmpje precies op 06:59 en zie hoe de socialistische keynesiaanse Paul Krugman begint te stotteren als hij geconfronteerd wordt met het feit dat hij geen enkele oplossing presenteert om de gigantische staatsschuld af te lossen:

Advertenties

4 thoughts on “Paul Krugman… blablabla

  1. Hij behoort zeker tot de bilderbergers verkeerde adviezen geven dat je met de economie op je rug komt te liggen. Wij zijn al aardig op weg naar een bankroet met deze genialen personen! Het lijkt wel of wij hier in Rusland zijn in de jaren van kroetsjev waar de staat de wijsheid in pact had. Wij hebben het gezien waar dat op uit draaiden! De eussr gaat het zelfde gat in en de bilderbergers hebben de oplossing ein reich ein furher met de financiers als de rockenfellers en consorten en wij als slaven!

  2. Waar waren de Keynesianen toen het top ging? Riepen ze toen luid om bezuinigen? Ik heb ze in ieder geval niet gehoord….

  3. Wat hij in ieder geval goed ziet is dat als Romney zijn plannen zal gaan uitvoeren dat dit desastreus zal zijn voor de Amerikaanse economie. (Amerika koopt Canada en Mexico, beleent die twee landen, lost de Amerikaanse staatsschuld af, en vervolgens hakt men Canada en Mexico in afzonderlijke provincies en laat men deze provincies zelf opdraaien voor de lening die men afgesloten heeft op die landen, tot slot zet men al deze provincies afzonderlijk te koop, inclusief de nieuwe schulden)

    Het oplossen van staatsschulden in het algemeen is moeilijk omdat een schuld zo verslavend werkt. Nederland zou nooit een staatsschuld mogen hebben. Het is zeer dom om geld uit te geven waarvan je nooit zeker kan zijn of het in de toekomst wel binnen zal komen. We kunnen alle nĂ¡-oorlogse kabinetten het verwijt maken er NOOIT iets aan te hebben gedaan. Allemaal zijn het volgelingen geweest van die verachtelijke Keynes. En ik zeg het nog meer weert eens een keer, Keynes werkt alleen in een maatschappij waarbij wel het potentiaal is, en een zeer ruime arbeidsreserve. Dan is het mogelijk om als regering de economie aan te jagen door extra uitgaven te doen. Alleen heeft Keynes ook geen oplossing als de slingerbeweging van de economie de andere kant op gaat, dan hakt over-spenderen er dubbel zo hard in. Dan zou alleen het opzettelijk verminderen van de waarde van de munt kunnen helpen. Kijk naar de olie-crisis en de voorafgaande opzettelijke inflatie van de Dollar.

  4. @ vanhetgoor: Het probleem zit hem volgens mij er in dat de mensen die zich volgelingen van Keynes noemen, niet de ballen hadden/hebben om te bezuinigen als het goed gaat. Op die manier los je de staatsschuld af in tijden dat het kan. Nee, toen moest er “geinvesteerd” worden…. Nu het geld nodig is, kan er niet meer geinvesteerd worden!
    De geschiedenis heeft aangetoond in mijn ogen dat het model van Keynes misschien wel kan werken, maar dan uitgevoerd door een computer overlord, niet door mensen (en zeker niet door de sub-species “homo politicus”).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s