‘Het is alsof je iemand een gold card geeft zonder limiet’

Volgens Sinn is Europa zeker niet uniek met zijn target-systeem. Het is eigenlijk een heel normaal fenomeen, dat ook tussen de verschillende staten van de VS wordt gehanteerd. Maar er is in Europa wel een wezenlijk verschil met de VS.

Ten eerste moeten de federale staten in de VS als ze een betalingsbalanstekort hebben daarvoor een onderpand geven. Dat kan goud zijn of waardepapieren. Daarnaast is het hebben van een tekort bij de Federal Reserve erg duur. ‘De staten moeten meer dan 6% betalen’, aldus Sinn. Alle reden dus om de tekorten zo gering mogelijk te houden.

In Europa is er geen onderpand nodig. En de rente die landen als Griekenland en Spanje moeten betalen, is verwaarloosbaar. ‘Het is alsof je iemand een gold card geeft zonder limiet’, zegt Sinn. [bron]

Sommige onwetende journalisten denken dat de wij (NL, DL) Griekenland afpersen, maar de waarheid is natuurlijk omgekeerd: Griekenland heeft ons bij de ballen.

Het nieuwe boek van Hans Werner Sinn kunt u hier bestellen.

Advertenties

2 thoughts on “‘Het is alsof je iemand een gold card geeft zonder limiet’

  1. En Spanje en binnenkort Italie. Die hebben ons niet alleen bij de ballen maar ook bij de keel.En die hebben samen ongeveer 2 trillioen euro schuld dus maak je borst maar nat. Na het goede voorbeeld dat de EU heeft gegeven met Griekenland weten ze precies wat hun te doen staat: gewoon chanteren met eruit stappen en de euro’s bvloeien rijkelijk.

  2. Of de criminelen dat niet weten (NWO) maakt dat maar de kat wijs! Het volk in een fuik laten zwemmen met interessante kulverhalen van Jan Kees de Leugenaar! Opdoeken met dat failliete systeem van de EUSSR, wat uitkomt in een facistische een wereldregering, waar de illiminunaten het voor het zeggen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s