“Olifanten in hun vlucht naar voren”

‘Waarop baseren de heren het waandenkbeeld dat wat in twee eeuwen niet is gelukt in België, met twee volken die behalve de moedertaal vrijwel alles met elkaar gemeen hebben, wel in pakweg twee jaar zou kunnen met dertig volkeren die heel wat meer van elkaar verschillen?’

Indien Europa straks ontploft, is dat niet de wijten aan de eurosceptici, maar aan de toenemende wereldvreemdheid van de grootste eurofielen. […] De recente voorzet voor een soort oerknal van Daniel Cohn-Bendit en Guy Verhofstadt, met de intentie om de natiestaten in een Europese federatie te laten oplossen, is in dat opzicht levensgevaarlijk. Alleen door de sterke landen voor de schulden van de zwakke garant te laten staan, zou volgens hen de euro te redden zijn – en daarvoor moet alles wijken. Zelden zullen olifanten in hun vlucht naar voren zo blind door een eeuwenoude politieke porseleinkast zijn gedenderd als deze twee. [bron]

Is Thomas von der Dunk coming to his senses wat de EU betreft?

Ja en Nee. Von der Dunk is groot voorstander van het einde van het nationalisme, maar de wijze waarop de eurofielen het nu aanpakken heeft alleen maar het tegenovergestelde effect. De klap op de vuurpijl is toch wel dit citaat:

Laat Van Rompuys echtgenote als raadslid in haar woonplaats nu ook nog sterk campagne tegen de Franstaligen gevoerd hebben: Van Rompuy zou om te beginnen zijn eigen vrouw moeten overtuigen.

4 gedachten over ““Olifanten in hun vlucht naar voren”

 1. Dat is nu de kloe, breng de volkeren in een paniek situatie en dan komt de rotzooi vanzelf, maar de mensen zijn meer wijzer geworden, hoe zij massaal genaaid worden door de elite, zodat hun plannen in de gort zullen vallen! De EUSSR zal in elkaar donderen, dit is niet te houden met die mooi praaters van volkvertegenwoordigers in het eigen land en de heren elite van Brussel! De NWO moet down of wij allemaal gaan down!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Dat we dit nog mogen meemaken, von der Dunk die lijdt aan een soortement van voortschrijdend inzicht.,

 3. 1 klein detail, Belgie bestaat niet uit 2 gelijksoortige volkeren. De walen en de vlamingen zijn totaal verschillend qua cultuur, wat inderdaad de reden is dat het zo’n zooitje is dus daarmee heeft hij toch weer gelijk.

  Aan de andere kant zal het echt ons leven nog wel duren voordat de EU uitelkaar valt. En wees maar blij, want dat wordt echt geen feest.

  Banken gaan op slot voor uitgaand geld, je spaargeld kom je niet meer bij.Krijgt iedereen maximaal 1500 financieele eenheden per maand om van te leven totdat e.e.a. is gekalmeerd. En dat kan best nog wel even duren en dan moet je nog maar afwachten wat je spaargeld of kapitaal nog waard is.

  Maar je maandlasten gaan gewoon door, je hypotheek verschil tussen reele waarde en fictieve waarde wordt per direct opeisbaar. Beter maar niet aan denken.

  Die noodscenario’s zijn al helemaal dichtgetimmerd.

 4. Als ik Europa-parlementslid was met zo’n schandalig vette vergoeding voor van alles en nog wat…zou ik misschien ook horende doof en ziende blind zijn omwille van mijn eigen positie en daar zit het probleem…er zitten geen objectieve mensen bij deze club, Alleen zakkenvullers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s