Mohammed Bouyeri probeerde Theo van Gogh te onthoofden

Yoeri Albrecht (45), directeur van politiek-cultureel centrum De Balie in Amsterdam, herinnert zich nog hoe hij in het mortuarium het lichaam aantrof van zijn vriend Theo van Gogh. De keel was bedekt met een witte kraag, zodat niemand aanstoot hoefde te nemen aan de snee die moslimextremist Mohammed B. daar had aangebracht. Maar Albrecht wilde precies weten wat er was gebeurd en duwde de kraag naar beneden. Hij zag dat de hals was opengesneden met een gekartelde groeve van oor tot oor. ‘Mohammed B. heeft zijn keel doorgesneden, maar dat is eigenlijk niet wat het was. Hij heeft geprobeerd zijn hoofd eraf te zagen.’ [bron]

Aldus Yoeri Albrecht in een interview in Vrij Nederland van 9 november. Mohammed Bouyeri probeerde Theo van Gogh dus niet “slechts” de keel door te snijden, nee hij probeerde Theo van Gogh te onthoofden. Precies zoals de islamitische fundamentalisten in Afghanistan, Irak en verder over de hele wereld doen met hun tegenstanders.

Albrecht wordt geinterviewd door Greta Riemersma. Riemersma, auteur van “Het land van zijn vader” emigreerde samen met haar man Saïd naar Marokko. Dat Riemersma hierdoor niet helemaal objectief tegenover Albrecht staat kunt u in het interview teruglezen. De vragen mogen dan het standaard riedeltje van een gemiddelde linkse multikultitante zijn, de antwoorden van Albrecht zijn des te scherper.

Advertenties

2 thoughts on “Mohammed Bouyeri probeerde Theo van Gogh te onthoofden

  1. Daarmee is het duidelijk geworden wat de heren achter schermen hier klaarmaken en wat er nog komt. Slaap rustig verder schapen!

  2. Dit was mij al bekend uit berichtgeving van vlak na de aanslag. Mohammed Bouyeri had een soort slagersmes bij zich, maar kwam niet door het stevige gedeelte rond de wervelkolom.

    De islamitische “profeet” Mohammed was overigens ook niet vies van onthoofdingen, zoals blijkt uit het verhaal over de joodse Qurayza-stam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s