„Al­les kan! Huur een bus. Ik heb een groot rij­be­wijs.”

Over de eu­ro ge­spro­ken, er wordt weer ge­sleu­teld aan de af­spra­ken met Grie­ken­land. Ze hoe­ven min­der ren­te te be­ta­len. Vreest u nog meer con­ces­sies, zo­als het kwijt­schel­den van schul­den?

„Wij zou­den het liefst geen cent ge­ven aan Grie­ken­land en an­de­re EU-lan­den. Maar zo­lang daar geen Ka­mer­meer­der­heid voor is, moe­ten wij op z’n minst de ga­ran­tie heb­ben dat al het ge­leen­de geld te­rug­komt. Daar­om vind ik dat wij de goud­sta­ven uit die lan­den hier­heen zou­den moe­ten ha­len. Die krij­gen ze al­leen te­rug als ie­de­re cent is af­be­taald. Grie­ken­land heeft 11 ton aan goud ter waar­de van 4,5 mil­jard eu­ro, Por­tu­gal heeft 382 ton goud ter waar­de 15 mil­jard, Span­je heeft meer dan 11 mil­jard eu­ro aan goud, Ier­land een kwart mil­jard. Wij moe­ten fy­siek die goud­sta­ven als on­der­pand hier­heen ha­len.”

Maar me­neer Wil­ders, dat kan toch he­le­maal niet?

„Al­les kan! Huur een bus, en ik rij de sta­ven per­soon­lijk naar Ne­der­land. Ik heb een groot rij­be­wijs.” [bron]

Interview met Geert Wilders

Advertenties

7 thoughts on “„Al­les kan! Huur een bus. Ik heb een groot rij­be­wijs.”

  1. 11 ton aan goud ter waar­de van 4,5 mil­jard eu­ro, Por­tu­gal heeft 382 ton goud ter waar­de 15 mil­jard

    Ik bespeur enige discrepantie.

  2. Het goud wat hier in Nederland moet liggen ligt bij de amerikanen de canadezen of de argentijnen, omdat zij er beter voor kunnen zorgen dat het veilig ligt? Je moet het niet gekker kunnen maken! Zijn wij de baas over het goud? Ik geloof er geen meter van wij worden met droge ogen belazerd gelijk de duitsers! De werkelijkheid zal anders wezen, zoals gewoonlijk de geschiedenis bewezen heeft.

  3. Over de techniek van het kwijtschelden van schulden is tot op heden weinig te doen geweest. Daarvoor wordt deze mogelijkheid door politici en beleidsmakers te weinig (tot niet) serieus genomen. In Griekenland heeft het ook niet gewerkt. Dat komt omdat slechts één groep van beleggers getroffen werd. Momenteel hebben de Grieken behoefte aan een nieuwe ronde van kwijtschelding. Maar ook die gaat niet werken. Want kwijtschelding werkt pas als die én grootschalig is én betrekking heeft op alle betrokkenen. Er zal pijn moeten worden geleden. Maar die moet wel uitgesmeerd worden over alle boterhammen om draaglijk te kunnen zijn.

  4. Waarom worden mensen tegenwoordig als onzelfstandige debielen behandeld? Want let wel: als dit beleid wordt, moet natuurlijk ook gecontroleerd worden of mensen legitiem kwijtschelding willen. En daar heb je mankracht voor nodig, en dat kost ook weer geld. En dat is natuurlijk een inbreuk op onze privacy. Trouwens, de gemiddelde studieschuld is van dezelfde grootte als de restschuld. Kunnen we die dan ook even kwijtschelden? Of hebben huizenbezitters meer rechten dan studenten? Als een student zijn schuld kan afbetalen, dan kan een (ex-)huizenbezitter dat ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s