Achterstandsbuurt blijkt niet oorzaak armoede

Bekende argumentatie van links: mensen in achterstandswijken zijn armer, ongezonder en crimineler omdat ze in achterstandswijken leven. Iedereen met een beetje gezond verstand wist dat oorzaak en gevolg hierbij worden omgedraaid. Diederik Stapel probeerde dit sociaal wenselijke beeld te bevestigen met gefingeerde onderzoeksresultaten. Echt onderzoek toont aan dat er niets van klopt. Hieronder een gesprek met hoogleraar Maarten van Ham.

Advertenties

3 thoughts on “Achterstandsbuurt blijkt niet oorzaak armoede

  1. Lullen om de brij heen, daar hebben zij kaas van gegeten. Water en vuur werkt ook niet. Gauwdieven kan je toch ook niet graaiers? Goed voorbeeld doet goed volgen, maar de overheid is nog stommer als een ezel!

  2. Oorzaak en gevolg omdraaien is vaak een uitvlucht voor de minder begaafden onder ons. Als armoede géén gevolg is van het in een ‘kansenbuurt’ wonen, dan is het zo dat men als gevolg van de armoede daar alleen nog maar terecht kan. Het maakt niet meer uit of oorzaak gevolgen heeft of dat de zogenaamde gevolgen feitelijk de oorzaak zijn.

    De oorzaak van armoede ligt in een serie van onverstandige keuzes en uit onkunde om het beste te maken van beperkte mogelijkheden. Vaak komt men er dan niet meer uit. Een slechte start is vaak wel een garantie van het verder niet veel zullen bereiken, het is dus niet zo vreemd om te stellen dat beginnen in een ‘kansenbuurt’ armoede tot gevolg zal hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s