“how the Muslim Brotherhood behaves when it gets a taste of power”

But the past year has solved one mystery: we now know how the Muslim Brotherhood behaves when it gets a taste of power.

The Brothers did give advance warning. The organization has never recognized the State of Israel, and it denies that Al Qaeda carried out the attacks of 9/11. In May, when Mohamed Morsi was campaigning for President as the candidate from the group’s Freedom and Justice Party, he stood on a stage outside Cairo University and shouted, “I swear before God and I swear to you all, regardless of what is written in the constitution, Sharia will be applied!” A day earlier, at another Morsi rally, a speaker declared, “Yes, we do want everything! We want the parliament! We want the President! We want the cabinet and the ministries! We want everything to be Islamic! We want the drainage systems to be Islamic!” [bron]

Peter Hessler, The New Yorker

Advertenties

4 thoughts on ““how the Muslim Brotherhood behaves when it gets a taste of power”

  1. Grappig dat de moslim brotherhood plotseling polytheïstisch is geworden, het kan ook zijn dat de journalist niet begrepen heeft dat Allah en God twee afzonderlijk en onuitwisselbare entiteiten zijn. Een Whopper is ook geen Big Mac, Micky Mouse is ook niet te vervangen met Speedy Gonzales. Het kan ook zijn dat zweren bij Allah niet veel zin heeft, en dat daarom Mohamed Morsi voor het gemak maar even God er bij haalde om zijn bewering kracht bij te zetten.

    Het heeft ook allemaal geen zin, de islam is toch een aflopende zaak. Des te harder men schreeuwt des te duidelijker wordt het dat men zelf ook ernstig begint rekening te houden met de onhoudbaarheid van het sprookje. Ik geeft het nog een jaar en dan is het afgelopen, niet de Arabische lente, maar de hele islam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s