“ze stellen dat de staat gelovigen niet de wet mag voorschrijven”

Omdat gelovigen zich niet willen neerleggen bij hun nieuwe positie, en voor hen als kleine minderheid dus ook geen ‘Arabische Lente’ daagt, gaan ze shoppen in juridische en andere vertogen die ze tot nu toe meden. Zo ‘ontdekken’ ze opeens de vrijheid van godsdienst en interpreteren ze die als het recht om uit religieuze motieven boven de wet te staan en privileges te claimen boven andere burgers. De vermaledijde scheiding tussen kerk en staat ‘omhelzen’ ze nu warempel, zij het niet in de zin dat de kerk zich afzijdig houdt van overheidszaken.

Nee, ze stellen dat de staat gelovigen niet de wet mag voorschrijven. En wanneer die wet door een overgrote parlementaire meerderheid en door talloze internationale verdragen wordt gesteund? Dan doen gelovigen beroep op compassie en consideratie jegens een minderheid. Maar compassie of consideratie vertegenwoordigen geen recht waarop men een beroep kan doen. Evenmin als respect (waarvan gelovigen ook menen dat het hun automatisch toekomt). [bron]

August Hans den Boef (vrijdenker van het jaar 2010)

3 gedachten over ““ze stellen dat de staat gelovigen niet de wet mag voorschrijven”

  1. Het probleem mag benoemd worden, zei Wilders recentelijk in een NOS-interview. Géén voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem. Zo is het ook met die zogenaamde gelovigen. Geen gelovigen-probleem maar een moslimprobleem. De aanhangers van deze verderfelijke haatideologie willen de wetgeving naar hun hand zetten. De intolerante immigrantengroep wil de tolerante bevolking van ons land zeggen wat ze te doen en te laten hebben. Kots en kotsmisselijk wordt ik van dat volk. Eindconclusie: Een moslimprobleem. Kijk naar het vroeger BIRMA (nu Myanmar) daar zijn ze goed bezig om de hele ziekelijke islam uit het land te krijgen.

  2. Verdeel en heers is toch het motief van de stalinistische staat EUssr! Kom maar binnen kom maar binnen, het lijkt wel sinterklaas. Uit andersmans leer is het goed snijden!

  3. De vraag is nu maar hoe lang duurt het voor de zaak klapt? Dat het nog lang duurt geloof ik niet, maar op deze manier gaat iedereen kopje onder in onze heilstaat EUssr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s