Theo Maassen: hef beveiliging op

Theo Maassen zei vanavond tijdens zijn, door de Vara uitgezonden show `Met alle respect` dat hij tegen beveiliging van publieke figuren is, omdat ze dan wat langer nadenken voordat ze iets zeggen. Hij doelde primair op Wilders. Sterker nog, hij zei: “valse honden krijgen een spuitje, maar valse politici worden beveiligd”. Laat die zin eens even tot u doordringen…

Nog afgezien van de totale stupiditeit van de uitspraak van Theo Maassen, heeft hij vergeten dat zijn eigen collega Ewout Jansen in 2007 met de dood werd bedreigd nadat hij grappen had gemaakt over moslims?

Ook de kunstenaar Rachid Ben Ali werd na doodsbedreigingen beveiligd, na de opening van een tentoonstelling van zijn werk in het Cobra Museum. “Zijn werk bestaat uit cartooneske tekeningen, gemaakt na de moord op Theo van Gogh, waarmee hij een discussie los wil maken over haatzaaiende imams en extremisme binnen de islam”.

Theo Maasen is niet heel slim, maar wel slim genoeg om zelf geen grappen over moslims te maken die ook maar in de verste verte voor moslims reden zou kunnen zijn om zich tegen Theo Maassen te keren. Zo is Theo Maassen dan ook wel weer, politieke correctheid en lafheid gaan hand in hand.

Update: Joris Henquet vindt dit het “volmaakte” cabaret, zo schrijft hij in een recensie in de Volkskrant. Joris Henquet werd in zijn nog korte carriere dan ook vooral betaald door… inderdaad: de Vara. Ik citeer:

Met aanstekelijk plezier brengt Maassen nieuwe grappen over zijn favoriete comedy-onderwerpen, zoals daar zijn masturbatie (en wat je daar allemaal wel niet mee kunt doen) en de anus (en wat je daar allemaal wel niet mee kunt doen).

Heeft Henquet zelfs de tekst bij de advertentie van de DVD heeft geschreven?

Update: onder andere de volgende politici werden in de afgelopen jaren (tijdelijk) beveiligd: Femke Halsema, Job Cohen, Ad Melkert, Paul Rosenmoller, Mark Rutte, Alexander Pechtold, Kees van der Staaij en Rita Verdonk (als minister, daarna werd het haar geweigerd). Deze mensen werden onterecht beveiligd naar de mening van Theo Maassen, zo begrijpen we nu.

Niet beveiligd werden: Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Zij werden vermoord.

Update: Lees ook: Theo Maassen: Het ligt niet aan de islam, het ligt aan Wilders

Update: Lees ook: ‘Islamsatire is dood in Nederland’

Update: Lees ook Nausicaa Marbe: ‘Theo Maassen houdt het taboe van de islambelediging in stand’

15 gedachten over “Theo Maassen: hef beveiliging op

 1. De politici hebben deze groepen aan de hand binnen gehaald in opdracht van de heren achter de schermen tegen de wil van de mensen in! De EUssr ook tegen de wil van het volk, wat moet je met deze volksverlakkerraars! Op deze gangsters nooit meer je stem uit brengen.

 2. Theo Maassen is de sprekende endeldarm van het islamo-fascisme. Deze one trick pony, die een verbale confrontatie met Patricia Paay zelfs niet wist te winnen, probeert zijn gebrek aan talent te compenseren met het slaafs uitkramen van de door de Vara voorgeschreven haattirades die door moeten gaan voor “geëngageerd cabaret”.

  Maassen plaatst zich daarmee in het clubje talentloze stakkers waarmee die Vara haar kijkers telkenmale terroriseert: Paul de Leeuw, Erik van Muiswinkel en consorten. Al lang niet grappig of geestig meer (als ze dat al ooit waren), zorgvuldig iedere kritiek op de islam vermijdend maar onder het mom van “fatsoen” oproepen tot moord op Wilders.

  Een nieuwe Paulus de Ruiter is opgestaan. Hij heet Theo Maassen.

 3. Je moet gewoon niet naar dat figuur kijken. Het is een nul, en het blijft een nul. Ali B heeft meer talent, en die is talentloos.

 4. Cabaret mensen, satire, humor… Als het een beveiligde Imam was geweest hadden PVV’ers gelachen en “hij heeft wel een punt geroepen”. Nu gaat het over Wilders en staan ze weer op de achterste tenen. Hetzelfde zag je toen bij de cartoon op Joop.nl. Je mag Wilders niet vergelijken met Adolf Hitler. Maar Roemer vergelijken met Stalin is dan weer humor, of Europa met het Vierde Rijk. Ik vind het allemaal prima. Zoals Hans Teeuwen ooit zei: je ontwikkelt daar een schild voor in een vrije samenleving. Leer incasseren. Natuurlijk wil Theo Maassen niet dat persoonsbeveiliging wordt afgeschaft, dat was ook helemaal niet de clue van die sketch. Je kunt het een smakeloze grap vinden, is het ook, maar veel Wilders fanaten hebben het incasseringsvermogen en de selectieve verontwaardiging van een Moslim.

 5. Rick heeft wel een punt. Als grof, ziek en onder de gordel ‘moeten kunnen’, en dat mag, moeten grove Wilders grappen ook kunnen. Mijn punt is eigenlijk meer de eenzijdigheid. Natuurlijk kun je dat verwachten bij de VARA, maar er staat te weinig tegenover. Uiteraard niet bij VARA zelf, maar ook niet elders. En dat is naar mijn idee het echte zieke.

 6. Mee eens Michiel. Maar er wordt nu eenmaal weinig goede conservatieve cabaret gemaakt. Helaas.
  (Met het Vierde Rijk bedoel ik uiteraard het Derde Rijk. Het Vierde Rijk zie ik vaak als synoniem voor Europa gebruikt worden)

 7. Conservatief cabaret zoals Fons Jansen dat deed? Helaas, die tijd is voorbij. De dreiging is onmiskenbaar.
  Je kunt wel zeggen dat het lachen ons is vergaan.

 8. “Natuurlijk wil Theo Maassen niet dat persoonsbeveiliging wordt afgeschaft”
  Oh? Ik heb een andere indruk, althans als het Wilders (of mensen die een hem, dwz. Maassen, onwelgevallige boodschap verkondigen) betreft. En daarmee is de hele redenering van Rick down the drain. Zijn voorbeelden slaan eveneens de plank mis. Het punt van de kritiek op Maassen heeft niets te maken met de VVMU van Maassen, maar met de VVMU van Wilders. Het heeft niets met incasseringsvermogen te maken, maar met de fundamentele essentie van de VVMU in een rechtstaat. Het heeft niets met smaak of slechte grappen te maken, maar met het feit dat Maassen geen andere mening dult en die uit de maatschappij verwijderd wil zien. Nog maar te zwijgen over het feit dat Maassen op oudlinkse wijze blind is. “Leer incasseren” zegt Rick. Bedoelt Rick misschien dat Wilders moet leren om kogels te incasseren?
  “Valse honden worden afgemaakt, maar valse politici worden beveiligd”, mij ontgaat hier echt de humor van.

 9. Neem het zonder meer aan.Neem ook zonder meer aan dat de gehele politcor kliek er hetzelfde over denkt. Het is een soort kneejerk reactie, zodra Wilders wat zegt wordt er niet geluisterd naar de inhoud/context, maar direct afgedaan als: Wilders zegt het, dus is het fout.

  Als je jezelf heel erg braaf, correct en intelligent vindt dan kan het niet anders of iedereen die dat niet vindt slecht is.

  Jan Roos had gisteren in Echtejannen een heel treffend stukje over extreem brave correcte Jelle Brandt Corstius Hoe deze zo uiterst correcte man toch mooi een tweetje uitpoepte waarin hij het had over ‘marokkanen’ (had hij hun paspoort gezien?) en ‘klap op kanis geven’ (geweld gebruiken) toen hij ook eens een keer in zijn bek gespuugd werd.

  Jan zei (ik paraphraseer): onder iedere politek correcte linksmens zit een guur rechts mens

 10. De man op het podium probeert mensen te vermaken om dat er toch al zo weinig gelachen word in ons land ,en als hij dan een grap maakt over iemand word het gelijk gezien als haat tegenwoordig .
  De mens is veelste opstandig geworden en is er voor niks en niemand geen respect meer,ook niet voor de man die humor heeft op het podium .
  Waar moet het heen met deze cultuur ,wordt er kots misselijk van ,van de mensen die haatdragend zijn en het dan ook maar verkondiggen om nog meer haat te zaaien .
  Of het nu de islam of belgen of nederlanders of wat ook voor grappen zijn ,zie er de humor van in en denk niet gelijk zo haatdragend.
  Er wordt altijd over doorgedacht de laatste jaren ,terweil er vroeger ook grappen gemaakt werden over belgen turken joden en noem maar op ,maar ook in andere landen maken ze grappen over andere volkeren ,dus wat zitten we toch te zeuren om een man die de mensen aan het lachen maakt op zijn manier .

 11. Theo Maassen is wel eens leuk geweest, tegenwoordig moet ik er meer over nadenken hoe en wanneer hij vanwege persoonlijke onhebbelijkheden over de rooie gaat. Hij is niet leuk meer. Het is nu een psychoot op het toneel, vroeger was hij cabaretier.

  Hij sloeg met betrekking tot Wilders de plank mis, ik denk dat wij naar zijn oude repertoire zaten te kijken, het was allereerst niet actueel en daarbij hoorde ik Maassen dingen zeggen die ik Wilders nooit zou horen zeggen, ongenuanceerde hersenloze uitlatingen. Er was iets met 52% van de Marokkanen die problemen hadden met iets, omdat de andere 48% nog niet gepakt was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s