Dawkins on religion [dec 2012]

Over Mehdi Hasan. En hier beweert hij dat religie rationeel is. Maar ja, als je gelooft dat Mohammed op een paard met vleugels naar de hemel reed…. tja.

Advertenties

2 thoughts on “Dawkins on religion [dec 2012]

  1. Hij mag beweren wat hij wil, maar ik maak zelf wel uit of religie rationeel is. Laat je eigen niet gek maken met religie het is meestal ten eigen baten!

  2. Tuurlijk is de islam rationeel, alleen moet je wel leren kijken. Aan het einde van de maand zijn er van vele honderdduizenden moslims de bedragen afgeschreven die men verplicht aan de moskee moet overmaken. Aan het begin van de maand staat het geld op de rekening van de imam, en de mannen van het moskee-bestuur. Het gaat over grote bedragen. Zelfs een kleine moskee met maar 400 gelovigen, heeft toch altijd een maandomzet van 16.000 Euro en dat is voldoende om zeer gerieflijk van te leven. Vervolgens zijn er nog de omzetten van de winkels die in de moskee zijn gevestigd. Die leveren ook geld op. Vergeet ook niet dat de heroïne-handel via de Turken gaat en de hash via de Marokkanen. Als men gebruik maakt van het netwerk van de moskee dan vloeit er ook een stuk geld terug die kant op. Het is allemaal kolder, het enige dat rationeel is bestaat uit het eindsaldo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s