Nederland is middelmaat

Na Luxemburg en Noorwegen heeft Nederland het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking van heel Europa gemeten in koopkrachtpariteiten. Toch is het inkomen per hoofd van de bevolking in de Amerikaanse staat New York maar liefst 40% hoger dan in Nederland. In de staat Alaska is het inkomen per hoofd van de bevolking ruim 60% hoger dan in Nederland en in het District of Columbia ruim 350% (cijfers 2010).

Als de Verenigde Staten niet als één geheel op internationale ranglijsten voor zouden komen, maar als afzonderlijke staten, dan zou Nederland opeens een enorme middenmoter blijken te zijn.

Nederland zou in dat geval 35 Amerikaanse staten op de wereldranglijst voor zich moeten dulden als het gaat om inkomen per hoofd van de bevolking en uitkomen op de 45ste plaats. Als de afzonderlijke Amerikaanse staten mee zouden dingen in de Global Competitiveness Index, dan zou Nederland ook op zijn minst een stuk of twintig plaatsen zakken. Zou SCP-directeur Schnabel dan nog steeds staan te kirren dat Nederland het zo goed doet? [bron]

Heleen Mees

Advertenties

3 thoughts on “Nederland is middelmaat

  1. Met een portemonnee met gaten erin van de staat kan je als een ezel rond de paal blijven lopen hij zal nooit voller worden, omdat de verkeerden de zaakjes regelen in hun eigen zakken.

  2. ALS de hemel valt hebben we allemaal een blauwe hoed. Die US staten zijn zo omdat ze in de USA verenigd zijn vanaf het begin. Als je ze nu net zoals de EU in 1 federatie zou proberen te proppen zou er een enorme burgeroorlog uitbreken waarbij die van het verleden in het niets verbleken.

    Er behoorlijk wat US staten die de federatie liever kwijt dan rijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s