“One way or another wealth will be transferred from the north to the south”

In de herhaling, uit maart 2012:

One way or another wealth will be transferred from the north to the south. And the most important point is that stated northern wealth is simply a mirage. They never really had it and they have been working for many decades for a wage rate that is a small fraction of the advertised level. The only way a northern worker was able to be paid such a high “stated” wage is that a big chunk of the paycheck went to feed a pension and savings structure which was recycled into worthless peripheral debt. Inflation will rebalance Europe; but let’s hope that the process of restating northern wealth and wage rates does not lead to revolt in the northern streets. [bron]

Tyler Durden, Zerohedge.com

Advertenties

4 thoughts on ““One way or another wealth will be transferred from the north to the south”

 1. hahaha, geinig. Iedereen die denkt dat het klootjesvolk in opstand komt moet straks eens bij de ‘kroning’ van koning Bier gaan kijken. De relatie oranjeliefde/opstandsbereidheid is omgekeerd evenredig.

  Zolang we nog massaal naar prachtprogramma’s als boer zoekt koe, sterren knallen op hun kop en the voice that makes your ears bleed hebben de eurocraten niets te vrezen.

 2. Nou? Dàt zullen we nog wel eens zien!

  Op dit moment is het met de economie zo gesteld dat er tal van mensen die oogsten waar zij niet gezaaid hebben. En de economie was nog aan het herstellen van de vorige keer dat ditzelfde gebeurde. Banken en andere duistere financiële instellingen schuiven met geld en met verplichtingen op zo’n manier dat het niet meer zichtbaar is dat er van de oorspronkelijke doelstellingen niets meer over is. Het is schuiven en graaien geworden. De financiële economie staat tegenwoordig totaal los van de echte economie. Er zitten grote lekken in het systeem, en het geld stroomt omhoog, niet naar het zuiden. Op dit moment is het nog helemaal niet zo dat er een kentering gaat komen, met geen mogelijkheid gaat de grote groep graaiers aan de top geld afstaan aan het zuiden, waarom zouden ze? De rekening wort nog steeds betaald door alle lagen onder die van de graaiers, en zolang die nog betalen zitten ze goed.

 3. Er is helemaal geen geld meer, alleen maar claims en counter-claims. De euro is volstrekt virtueel en bestaat alleen nog omdat de banken nog bestaan met de computers waar de cijfertjes in staan..
  In de kluizen zit nog geen fractie van de balans. Het zou mij verbazen als van de totale geldomloop 10% ook echt bestaat als tegenwaarde in iets dat ook nog intrinsiek waarde heeft.

  Het is allemaal lucht rondpompen, vandaar dat ramp banken ‘gered’ moeten worden. Als ze omvallen is er niets meer. Je kunt niet naar de curator gaan en de tegenwaarde van je tegoed opgaan halen. Bij geen enkele bank in geen enkel land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s