Oprecht medelijden

meulenbelt-blogsize.jpg

Je kunt oprecht medelijden hebben met de inwoners van Sderot, die de kans hebben een raket op hun dak te krijgen, maar als die geen zin hebben om een paar dagen in hun gesubsidieerde schuilkelder te zitten, verder van alle gemakken voorzien, dan nemen ze de auto en gaan een paar dagen bij vrienden of familie logeren, tot het gedoe weer over is. En als het ze echt te vervelend wordt, dan verhuizen ze. […]
Dan kun je nog steeds vinden dat raketten afschieten niet de beste methode is om je te verweren, omdat die burgers kunnen raken (inderdaad, één dode) maar misschien wil iemand met een beter voorstel komen hoe de Gazanen zich dan wel mogen en kunnen verdedigen. [bron]

Anja Meulenbelt zou “oprecht medelijden” [sic] kunnen hebben met de inwoners van Sderot die onder voortdurende raketbeschieting liggen van de democratisch gekozen islamitische terroristenpartij Hamas.

Het zijn weer goede tijden voor Hamas en de snel radicaliserende Anja Meulenbelt. Want tja, zo werkt dat toch he? Hamas heeft wat het wil: verse martelaren in overvloed en de 3e intifada.

Article Eight: The Slogan of the Hamas
Allah is its goal, the Prophet its model, the Qur’an its Constitution, Jihad its path and death for the case of Allah its most sublime belief.
[bron]

2 gedachten over “Oprecht medelijden

 1. Hehe, effe lekker kutkwoten uit de hamasleer. Zulks valt prima te pareren met kutkwoten uit de Ziosphere (*). Daarvoor hoeft je zelf niet Meulenbelt voor te heten.

  Wat was de stand van deze kerstdagen, 275 doden in Gaza? Daarvoor heb je dan blijkbaar geen allah voor nodig, dat heet ‘surgical strikes’.

  De volgende verdeigingslinie in zulk een uitwisseling van standpunten kan je dan ook bedenken: “dat volk loopt ook maar in de weg, er woont zoveel volk op de Gaza, die Palestijnen fokken als konijnen”.

  Dan wordt de discussie impliciet materieel, en is het precaire punt denkbaar in de Israelische psyche: de demografie, aka het geheime wapen van die Arabieren. Als de geld-(en daarmee de immigranten)-stroom naar Israel ooit eens een keer op zou houden (navelstreng amerika), dan denk ik dat een heleboel mensen hun tweede paspoort klaar houden. Zou ik doen in hun plaats.

  Zowel islamisme als zionisme is een doodlopende weg: iedologieen floreren in een conflict. Dit conflict is niet eeuwig houdbaar: wordt het ein Endlösung der Palestinenzerfrage, of toch maar niet?

  (*) Definitie: “The Ziosphere is the region of the internet devoted for the rhetorical exercise of Jewish supremacism, a.k.a. Zionism”
  http://jewssansfrontieres.blogspot.com/2008/12/madoff-is-gift-to-antisemitesblahblahbl.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s