Wilders eigenlijk geen voorstander verbod Koran?

‘Wilders komt hier omdat in Europa geen geld te halen is’, vertelt Pipes, die geld inzamelt voor Wilders. Precieze bedragen wil hij niet noemen. ‘We hebben het over een getal van zes cijfers, tussen een ton en een miljoen dollar’. Volgens hem zijn er ‘genoeg Amerikanen met geld die zich zorgen maken over de zaken waar Wilders voor staat. Vooral de aantasting van de vrije meningsuiting, die in Amerika veel verder reikt, wordt als zorgwekkend gezien’. Pipes benadrukt dat hij het niet in alles met Wilders eens is. ‘Maar hij moet kunnen zeggen wat hij denkt. Als hij ooit premier wordt en de Koran wil verbieden, dan sta ik lijnrecht tegenover hem.’ Zo denken veel Amerikaanse donateurs erover, weet hij.

Wilders doet dan ook hard zijn best dat beeld tijdens zijn internationale tour te corrigeren. Normaal gesproken zou hij nooit hebben opgeroepen tot een boekenverbod, zegt hij. Dat heeft hij louter gedaan omdat ‘de socialisten stonden te juichen toen Mein Kampf werd verboden’, een boek met ‘net zo’n totalitaire boodschap als de Koran’. [bron]

Hmmm… draait Wilders hier bij en is hij eigenlijk geen voorstander van een verbod op de Koran?

5 gedachten over “Wilders eigenlijk geen voorstander verbod Koran?

  1. Geert Wilders is ten minste consequent. In een opinie-artikel uit 2007 schreef hij: “De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran. De teksten uit de Koran laten weinig aan de verbeelding over. In verschillende soera’s worden moslims opgeroepen joden, christenen, andersgelovigen en niet-gelovigen te onderdrukken, vervolgen of vermoorden, vrouwen te slaan en te verkrachten en met geweld een wereldwijde islamitische staat te vestigen. Soera’s te over die moslims oproepen en aanzetten tot dood en verderf. Verbied dat ellendige boek zoals ook Mein Kampf verboden is!”

    Bron: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article451338.ece

    Daarmee stelde Wilders destijds het inconsequente beleid van de Nederlandse overheid aan de kaak, die Mein Kampf wel verbiedt, maar de koran niet. Als Wilders destijds had gepleit voor het afschaffen van het verbod op Mein Kampf, had de linkse kerk dit zo “gespind” dat Wilders in de media als nazi was neergezet (kijk maar eens naar de karikatuur die men maakte van het recente standpunt in deze van Mark Rutte). Wilders was daarom zo slim niet in die val te lopen, door niet alleen voor een verbod van Mein Kampf te pleiten, maar tevens voor een verbod op de koran. Zo kon de linkse kerk hem niet als nazi neerzetten, maar had hij zijn punt toch gemaakt: de koran roept net als Mein Kampf op tot haat en geweld.

  2. Aardig artikel in de volkskrant. Blijkt dus dat wilders een trouwe lezer van LGF was (totdat Charles Johnson het op zijn heupen kreeg met die euronazis/Vlaams Blokkers). Een mooi stelletje!

    (En die Pamela Geller was toen ook al van de pot gerukt.)

  3. tsk,tsk, nou heeft Pamela het weer gedaan.Het gaat vast prima met NL omdat Pamela van de pot gerukt is….Wat een kul argument om het artikel een goed artikel te noemen.

  4. *zucht*, meteen weer dat zuttige wantrouwen. Is dat deel van de erecode ofzo?

    Back in 2004/5 toen wilders net vvd-kamerlid af was, volgde ik dat LGF nog wel eens. In stille verwondering, o.a.over het platte gereutel over ‘Eurabia’, en wie herinnert zich het Open Source Media/Pajamas Media naamgevingsfiasco? Uiteindelijk heeft iemand er 3 miljoen voor PM geschokt, ik zou zeggen: het is niet mijn geld. Maar al met al: dat was nog eens lachen, rabiaat amateurisme troef. Maar toen, toen dus, in 2005, was al duidelijk dat geller compleet van de pot gerukt was. Vergeleken bij die anderen, en dat zegt wat.

    Daarna ben ik het LGF-hoekje een beetje uit het oog verloren, maar Charles Johnson is in de tussentijd gebroullieerd geraakt met Geller c.s. vanwege vnl. vlaams blok want dat zijn pas ‘echte euronazis’ oid (CJ). Lijkt allemaal een beetje op de sfeer van wantrouwen en ruzie in de aloude CP/CD/CP’86 kongsies.

    Dus daarom: goed artikel van de VK: als Wilders inderdaad zijn oren laat hangen naar die gekken (voor geld), dan holt hij zijn eigen verkiezingsprogramma uit, en maakt hij zich programmatisch en electoraal kwetsbaar voor een competente aanval van de andere partijen. Daar helpt geen tirade tegen eurabia of de VK tegen.

  5. Verbod van de koran is natuurlijk het middel tot het doel van het beperken van de invloed van islam.
    .
    Als dat doel op andere wijze kan worden bereikt is dat natuurlijk vanuit prinicipieel oogpunt veel beter, aangezien het verbieden van een boek een beperking is van de vrijheid van meningsuiting. Daardoor zou Wilders in strijd handelen met zijn eigen grondslag.

Plaats een reactie