De zieke geest van Henk Rijkers

Luistert u even naar onderstaand fragment waarin Henk Rijkers, redacteur bij het Katholiek Nieuwsblad doodserieus analyseert dat het misschien het beste zou zijn voor het CDA als Geert Wilders binnenkort wordt doodgeschoten:

Geert Wilders mag niet zeggen dat de islam een politieke ideologie is, maar men mag gerust analyseren dat het beter is als Geert Wilders wordt doodgeschoten. Nee, natuurlijk bedoelt Henk Rijkers niet serieus dat Wilders moet worden doodgeschoten (“ongepast grapje”), maar alleen al het feit dat hij op bloedserieuze wijze deze analyse maakt en zo uitspreekt, zegt iets over de ontmenselijking van Geert Wilders zoals die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden.

[Bron:Madbello]

Disclaimer voor de pliesie en het OM: bovenstaand filmpje is een soort toverdoos. Dit weblog is het niet eens met Henk Rijkers. Als u ergens wilt binnenvallen, dan moet u daar zijn.

Update: Abusievelijk was de uitspraak toegeschreven aan Ed Arons, maar het is Henk Rijkers die hier uit de bocht gaat. (Met dank aan @petervanzoest)

Update 2: hier de bijbehorende topic op de website van het Katholieke Nieuwsblad, in cache want de pagina is verwijderd en vervangen door deze minder schokkende titel.

Update 3: oh oh, Ed Arons beticht de weblogger van Isidorusqweb.nl die ook kritiek heeft op deze uitspraak van Rijkers van laster:

“Dit is pure laster van een gevaarlijk soort (en daarmee een misdrijf), zoals iedereen na toetsing aan de bron zelf kan vaststellen.””

… en de hoofdredacteur beticht de weblogger van demonisering van het KN:

We hebben het net tijdens de redactievergadering kort over ons telefoongesprek gehad. We hebben besloten dat KN afziet van een gezamenlijk artikel op Isidorusweb en afziet van een excuses richting jou tav het mailtje van Henk. Wij beraden ons op hoe nu verder.

Trouwens: twee dagen geleden genoemd in de Volkskrant, vandaag “bekend van Geenstijl”… binnenkort kan ik geld gaan vragen.

Update 4: Henk Rijkers van Het Katholiek Nieuwsblad publiceert een artikel over de vermeende laster van Erik van den Berg van de website Isidorusweb:

Hij beticht mij dus van een doodsbedreiging of doodswens aan het adres van Geert Wilders. Op geen enkele manier kun je vanuit mijn woorden gewetensvol op die parafrase uitkomen. Het is ook tamelijk absurd, voor iedereen die mijn consistente politieke lijn kent. Van den Berg is dus een bewezen lasteraar en wel van een buitengewoon dom soort, want hij levert het bewijs van zijn laster zelf zwart op wit.

Update 5: en hoppaaa, ook dat laatste artikel is nu verwijderd van de website…

5 gedachten over “De zieke geest van Henk Rijkers

  1. Ik herinner mij een NOVA documentaire waarbij een interessante vergelijking werd gemaakt met Wilders en de nazi doctrine.

  2. En tegen Brussen loopt een vooronderzoek wegens bedreiging. Hoe krom kan het nog worden in dit land?

Plaats een reactie