Gevonden voorwerpen

quote.jpg

Zonder gêne zegt Zahara’s moeder dat haar dochter van 13, een zwijgzaam meisje, binnenkort ook aan de beurt is. Er zijn al wat gegadigden voor haar langs geweest. Vooral islamitische meisjes worden in Gondar nog altijd op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. De mannen kennen volgens Zahara geen schaamte. Als zij het zou toestaan, zouden ze zelfs haar dochter van drieënhalf nog ten huwelijk vragen, zegt ze schamper. […] Bitter, maar ook trots, zegt Zahara dat zij de kostwinner is. Als zij het theehuis niet met ijzeren hand zou bestieren, waren er geen inkomsten. Haar luie man zit voornamelijk thuis of is de hort op met zijn maten. En met haar schoonmoeder kan ze het totaal niet vinden. […] Terwijl ze haar dochtertje midden in de woonkamer van haar moeders kleine huisje in een teiltje schoon schrobt, zegt Zahara dat ik Allah én mijn moeder op mijn knieën moet danken dat ik Gondar uit ben gekomen. Net zoals Hawa en Zeyneb benijdt Zahara mijn leven, mijn vrijheid, mijn onafhankelijkheid.

Trouw-journaliste Seada Nourhussen bezoekt na 26 jaar voor het eerst haar geboorteland Ethiopië, op zoek naar de betekenis van het begrip Identiteit [bron]

Helaas kwam geen enkele lul in beeld (behalve dan de presentatoren zelf, maar dat zijn een ander soort lullen). Ruud de Wild liet Paul de Leeuw wel even in zijn broek kijken, maar wij kijkers mochten niet meegenieten. Een gemiste kans.

Wim de Bie [bron]

Slim bedacht hè, net zoals jij in je documentaire de grootste malloot van Amerika aan het woord laat en hem in het voorgesprek waarschijnlijk nog eens flink aangemoedigd hebt. Je moest inderdaad naar Amerika om zo’n gekke chirurg te vinden en hebt er waarschijnlijk minstens twintig moeten afgaan. Hier in Nederland is zo’n chirurg in ieder geval niet te vinden, sterker nog, hier zijn de meeste plastisch chirurgen degelijke artsen, op het saaie af, die liever niet operen dan wel.

Karen van Ede, chef beauty RED [bron]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s