Meulenbelt: Halsema collaboreert met rechts

De ergernis: een stuk van Femke Halsema, in de Volkskrant van 25 november, waarin ze suggereert dat de SP ‘sociaal-conservatief’ is, (tegen ‘moderne’ ontwikkelingen) terwijl zijzelf Groenlinks – samen met D66 – als ‘sociaal-progressief’ betitelt (durven wel in te grijpen in de sociale en economische verhoudingen) en de PvdA, die beide stromingen in zich zou herbergen, moet nu maar eens kiezen, vindt Halsema. Voor samenwerking met GroenLinks en D66 dus, en tegen de SP.

Hoe haalt ze het in haar hoofd. […]

Het is niet de PvdA die moet kiezen, GroenLinks zal binnen de eigen gelederen duidelijkheid moeten scheppen welke kant het met de partij opgaat. Ik denk dat er veel GroenLinksers zijn die bepaald niet gelukkig zijn met de opstelling van Halsema, en ik hoop dat ze eruit komen, want mij lijkt het dat ze te veel op haar eigen houtje is gaan flirten met de liberalen, en vergeten is om naar haar eigen mensen om te kijken. […]

Zeventig procent van de Nederlanders is tegen de bezuinigingen op mensen met uitkeringen en arbeidsbeperkingen, en daar hoort de PvdA dus bij te zijn. En als Halsema d’r hart nog aan de linkse kant had gezeten, zij ook. [bron]

Anja Meulenbelt heeft het helemaal gehad met Femke Halsema. En dat laat deze zelfbenoemde intellectueel heel *kuch* subtiel zien door de foto die ze bij haar woorden plaatst:

2 gedachten over “Meulenbelt: Halsema collaboreert met rechts

  1. Anja Meulenbelt mag het woord collaboratie helemaal niet in de mond nemen. In de oorlog waren er zwart-handelaren en oostfront-strijders. Er waren mensen die een klein beetje fout waren maar er waren ook landverraders. Als Anja Meulenbelt Femke Halsema beticht van collaboratie dan is dat niet juist. Ik denk dat Femke nog wel een paar principes bewaard heeft. Anders dan Anja Meulenbelt. Wat mentaliteit betreft is Anja meer een moffenhoer die haar overtuiging door de plee heeft gespoeld. Misschien is moffenhoer nog iets te sympathiek voor iemand die heult met hamas. Helaas weet ik geen woord voor een vrouw die klaar komt bij de gedachte dat de Palestijnen van Hamas de andere Palestijnen met automatische wapens door de knieën schieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s