vd. Vlies: Gristelijke Fitna niet te maken

mohammed_cartoon1.jpg

In reactie op [de brief van, trs] Bos stuurde Van der Vlies een ‘beste Wouter’-brief. Hij zegt dat de film ,,eigenlijk geen nieuws bevatte” en conform de verwachting was, namelijk het aan elkaar monteren van gruwelijke beelden door moslimterroristen begaan. Dat de moslims in Nederland zo gematigd hebben gereageerd, geeft aan dat ze ,,helemaal niet zo gekwetst zijn”. Van der Vlies noemt dat incasseringsvermogen ,,winst”.
Hij stelt niets te kunnen beginnen met Bos’ opmerking als de film zou gaan over christendom en de Bijbel. ,,Om de eenvoudige reden dat zo’n film niet te maken is.”

Bas van der Vlies (SGP) [bron]

De vraag is nu natuurlijk: heeft onze gristenfundamentalist van der Vlies gelijk?

Update: Het officiele standpunt van de SGP (Staakundig Gereformeerde Partij) over de islam luidt dat het een godsdienst is ”die de stabiliteit van onze democratie en maatschappij in gevaar brengt. De invloed van deze godsdienst, die mensen van het heil afvoert, moet daarom tegengegaan worden. Dat laat onverlet dat we moslims zien als onze medemensen die we op respectvolle wijze vanuit onze christelijke overtuiging zullen bejegenen”. [bron]

3 gedachten over “vd. Vlies: Gristelijke Fitna niet te maken

  1. Natuurlijk heeft die vd Vlies >geen< gelijk. Daar waar Moslims in hun onmacht gelijk naar geweld en bedreiging grijpen is het gggristendom veel geraffineerder en vileiner. Doordat ze wereldwijd op alle maatschappelijke niveaus hun tentakels hebben is dat ook veel effectiever. De gggristenen maken hun slachtoffers door inperking van de individuele keuzevrijheid en het achterlijk houden van hele bevolkingsgroepen.

  2. NB, dat laatste doen de moslims dus ook, het is zoooo eigen aan religie, dat hersenspoelen en die massa-hysterie.

  3. Zo’n film is natuurlijk wel te maken. Vd Vlies zelf stemt zonder meer in met iedere anti-islam oorlogshandeling van welk land dan ook, en doet dat vanuit zijn ggristelijke overtuiging. Verborgen camera’s/microfoons op reformatorische scholen zullen schrikwekkende denkbeelden vastleggen! Geloof maar niet dat met een reformatorische regering de vrijheid van vrouwen en homo’s zich naar eigen inzicht te ontwikkelen zal worden toegestaan. Echter, de refo’s hebben niet de macht, gelukkig.
    Daar waar ze die hebben, in de provincie, blinken ze niet uit door tolerantie, maar is schraalhans keukenmeester en zal iedere andersdenkende tegenwerking ondervinden bij het ontplooien van lokale activiteiten.
    Verder heeft Conan groot gelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s